När Ingeborg Malm skulle lära sig simma (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (360.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Bluff och blå dunster-serien (del 2)
Inläsare
Anna-Maria Käll
Utgivningsdatum
2024-02-07
Förlag
Bokförlaget Nona
ISBN
9789189607170

När Ingeborg Malm skulle lära sig simma Ljudbok

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2024-02-07

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  129
Visa alla 1 format & utgåvor
Ingeborg Malm har påbörjat nedräkningen till sin 80-årsdag, dagen då hon kommer att dö, om hennes egen profetia stämmer. Innan dess har hon något hon behöver ta tag i. Hon ska lära sig simma, det har hon minsann lovat sig själv. Efter att ha försökt ansluta sig till sexåringarnas simskola men dessvärre blivit utslängd därifrån, får hon oväntad hjälp av tonåringen Erik.

Kommunalrådet Harald Bratt är irriterad. Det brukar han visserligen vara, men irritationen över Ingeborg känns liksom mer ansträngande. Ingeborg och hennes husvagn - som står på kommunens mark - utgör det enda hindret för att öppna en populär affärskedja i stan. Harald är under tidspress, Ingeborg måste väck med detsamma. Problemet är att damen är en lokal legend, ett original som alla ömmar för. För att inte tala om Haralds fru Beata Bratt, en aspirerande författare, som drömmer om att skriva boken om Ingeborgs liv. För hur kommer det sig att Ingeborg, efter ett mystiskt försvinnande några år tidigare, blivit så hiskeligt rik?

Harald går till sist med på att låta Ingeborg bo kvar i husvagnen till dess att hon hunnit berätta sin historia för Beata, men sedan ska tanten ut. Ingeborg behöver därmed bara se till att dra ut på historien tillräckligt länge för att hinna fylla 80, sedan ska hon väl ändå dö. Födelsedagen är bara några sommarmånader bort och Ingeborg tänker att det blir en lätt sak. Men när 80-årsdagen väl kommer är ingenting längre som förut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När Ingeborg Malm skulle lära sig simma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underfundigt klockren
  fido, 12 februari 2024

  Gillade författarens debut och ville gärna lyssna på denna, och jag blev inte besviken. Ingeborg Malm har en underfundig historia att berätta och man får träffa på personligheter som lämnar spår på fler än ett sätt. Skrattade mycket under tiden jag lyssnade.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elin Bengts

 • Surdegsbedragaren

  Elin Bengts

  Kursledaren Andreas är trött på att luras, men han är för skicklig på det för att kunna låta bli. Dessutom har han hamnat i en så stor knipa att han inte längre har något val. En måndagskväll i februari träffar han dem för första gången, de som sk...