Djävulens ryttare (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Den sista vikingakungen (del 2)
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2024-06-04
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Niklas Darke
Originaltitel
Djevelens rytter
Medarbetare
Koitzsch, Henrik (form)
Dimensioner
215 x 140 x 31 mm
Vikt
486 g
SAB
Hceda.01
ISBN
9789189607552

Djävulens ryttare

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-06-04
229
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Harald Hårdråde även kallad Harald Bulgarbrännaren föddes 1015. Han var kung av Norge 1045 1066 och gift med Elisabet av Kiev (barnbarn till Olof Skötkonung). Harald Hårdråde räknas som den siste vikingakungen, men innan han blev kung tjänstgjorde han i Kiev, Konstantinopel, Balkan och på Sicilien. Hans död 1066 i slaget vid Stamford Bridge, England, brukar räknas som slutpunkten för vikingatiden. Utifrån de fakta vi har om Harald Hårdrådes liv har norske Jan Ove Ekeberg spunnit en episk och mustig vikingaskröna i flera delar!DEL 2 DJÄVULENS RYTTARE

Dramatisk och actionfylld roman om Harald Hårdrådes resa mot Konstantinopel.

Efter slaget i Stiklestad år 1030 befinner sig unge Harald i exil hos den ryske storfursten Jaroslav i Holmgård. Här utkämpas ett krig mot inkräktare från det mäktiga riket Vendland. När Harald leder Jaroslavs styrkor bidrar han till segern för storfursten och skaffar sig samtidigt en ärkefiende: venderkrigaren Pritbor.

I löfte mot gifte med Jaroslavs yngsta dotter reser Harald iväg för att vinna mer makt och rikedom åt den ryske storfursten. Men på vägen mot Konstantinopel blir Harald överfallen av Pritbor. Förföljd förlorar han sin häst och tas tillfånga.

I fångenskapen lär han känna hästfolket khazarerna och mästarinnan Kitai, som lär honom att bli en djävulens ryttare. I takt med att farorna hopar sig från flera håll börjar en ny dröm om Konstantinopel att väckas i Harald. Att använda sina nyvunna kunskaper och genomgå de prövningar som krävs för att bli en nordisk legosoldat i kejsarens armé.

Serien om Den sista vikingakungen är baserad på verkliga händelser i Harald Hårdrådes liv. Djävulens ryttare är den andra delen i serien och en fristående fortsättning till Krigets lärling.

Jan Ove Ekeberg har gett ut totalt 19 böcker. Han är mest känd för sina historiska spänningsromaner, däribland serien Den sista vikingakungen. Ekeberg föreläser också om sina böcker och andra historiska ämnen och deltar som föreläsare på resor som anordnas av Reseakademin. Innan han blev författare på heltid arbetade Ekeberg på Norges TV 2 i 25 år, de sista 10 åren som programledare för Økonominyheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Djävulens ryttare
 2. +
 3. Jomsviking : Kungarnas fall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jomsviking : Kungarnas fall av Bjørn Andreas Bull-Hansen (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Djävulens ryttare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den siste vikingakungen del 1 och 2
  Peter Nilsson, 1 juli 2024

  Utmärkt läsning i del 2 kommer Jan Ove igång ordentligt, kan bara hoppas att översättningen från Norska snabbas på. Serien verkar vara 5 böcker.

  Ser fram emot släppet av resten

  Peter Nilsson

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan Ove Ekeberg