Eldens bok (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (299.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Hanna Fred Ekman
Utgivningsdatum
2024-01-22
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Molle Sjölander Kanmert
ISBN
9789189607897

Eldens bok Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2024-01-22

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I nutidens Grekland bor en familj i djupet av en uråldrig skog: Irini, musikern som lär barn att läsa och spela efter noter, hennes man Tasso, konstnären som ständigt målar med skogen som musa, och Chara, deras lilla dotter vars namn betyder glädje. Den ödesmättade dag då deras liv förändras för evigt slickas himlen av lågor som jagar fåglarna framför sig. Skogsbranden som ska ödelägga deras hem och deras tillvaro kommer svepande.

I de pyrande ruinerna träffar Irini på liket efter den som vållade branden, en fastighetsspekulant som bara hade tänkt bränna av lite mark att bygga på men som istället orsakade en katastrof. Han är död, men orsaken är oklar, och i sitt ursinne över allt mannen berövat dem fattar Irini ett stundens beslut som kommer att förfölja henne.

Medan polisen utreder det gåtfulla dödsfallet sörjer Tasso sin far, som ingen sett sedan branden bröt ut. Tasso brände händerna så illa i eldsvådan att han inte kan måla, och nu har han svårt att försonas med den förkrossande förlusten av sin konstnärliga röst och sin älskade skog. Bara hans lilla dotter, som vill gottgöra den skada som skett, kan ge honom hopp inför framtiden.

Eldens bok är en självlysande skildring med vackert språk och innerlig ton. Den handlar om jakten på mening i tragedins kölvatten, och om de universella band som knyter människor till varann och till det land de ser som sitt hem.

Christy Lefteri växte upp i London och är dotter till cypriotiska flyktingar. Hennes roman, Biodlaren från Aleppo, sålde över en halv miljon exemplar runtom i världen. Även Sångfåglar blev en internationell bästsäljare. Nu är hon tillbaka med ännu en fantastisk och gripande berättelse om det hopp och otroliga mod som finns inneboende i alla människor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Eldens bok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiskt bok
    -, 6 februari 2024

    Tänkvärd och med ett vackert språk . Lyssna på den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christy Lefteri