Närbilder (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2002-03-01
Upplaga
01
Förlag
Ekerlids förlag AB
Illustrationer
ill.
Dimensioner
237 x 161 x 14 mm
Vikt
460 g
SAB
Lz Winblad, Ewonne
ISBN
9789189617223
Närbilder (inbunden)

Närbilder

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2002-03-01
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Ewonne Winblad är en av de få kvinnor som nått medietoppen; nu skriver hon om vägen dit och om hur det är där uppe. Vi får läsa om intriger och maktkamp men också om arbetsglädje och generositet kollegor emellan.

Avslöjande berättar hon om kulturrevolten på televisionens Kanal 1, "tokvänstern" på TV2 och rivaliteten mellan Lokalradion och Riksradion. För första gången beskrivs vad som verkligen hände i Radio- och TV-husen natten då Olof Palme mördades.
Från åren som utrikeskorrespondent berättar hon om sitt besök i guldgruvornas hetta och larm i Sydafrika under apartheidåren, om morden på de svenska journalisterna i Idi Amins Uganda och om natten då våldet tog över Nordirland.

Ewonne Winblads yrkesliv har varit en klassresa från åren som TV-hallåa i televisionens barndom till chefsposterna på SVT, Rapport och Sveriges Radios P1.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ewonne Winblad

  • Annonsdrottningen

    Ewonne Winblad

    En sommardag 1877 kommer Sofia Gumaelius till Stockholm. I ett kontorsrum i Gamla Stan startar hon den lilla annonsbyrå som ska komma att bli Sveriges främsta. Sofia tillhör en tidningsägarfamilj och vet att pressen behöver annonsinkomster. Snart ...