Medledarskap (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2003-02-01
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
210 x 140 x 12 mm
Vikt
315 g
SAB
Qbab,Qbfb
ISBN
9789189617537
Medledarskap (inbunden)

Medledarskap

arbetsglädje genom delat ansvar

Inbunden Svenska, 2003-02-01

Slutsåld

Vad är chefens främsta uppgift?
- Att avveckla sig själv så långt som möjligt
- Att effektivisera ledningen genom medarbetarnas medverkan
- Att bli samordnare och främja samspel

Det är några av Bengt Hjalmarsons kontroversiella budskap i sin nya bok Medledarskap. Han ger idéer och handfasta tips om ledning och ledningsutveckling ur ett nytt perspektiv. Det är både revolutionerande och välbekant.

Medledarskap ger ett alternativ till hierarkisk styrning och "anarkistisk" oordning. Bra ledning sker i samspel. Det vet till exempel varje förälder och lagspelare. Alla vill hjälpas åt med ledningen om de har ett gemensamt och engagerande mål. Var och en vill då ta ansvar. Det ger delaktighet och möjligheter att påverka. Arbetsglädjen blomstrar. Arbetet främjar därmed hälsa i stället för att generera stress och utbrändhet.

Ledning i samspel sker genom en ny, vinnande laguppställning. Medarbetarna blir medledare. Chefsrollen vidareutvecklas till en samordnarroll. En samordnare får det mindre jobbigt än en chef, därför att ledningsuppgifterna fördelas.

Medledarskap ger den som är chef, medarbetare, facklig företrädare, utbildare eller konsult möjligheter att tänka och agera i nya banor. För grupper som vill gå från samverkan till samspel kan Medledarskap bli en praktisk handbok, som steg för steg visar vägen till en framgångsrik ledning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »