Assessment Center (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
74
Utgivningsdatum
2003-03-01
Upplaga
01
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Tillman, Per
Dimensioner
220 x 145 x 15 mm
Vikt
204 g
SAB
Qbfb,Odc
ISBN
9789189617544
Assessment Center (inbunden)

Assessment Center

för bättre ledarskap och mer framgångsrika organisationer; assessment center-metoden och dess effekter - teori och fallbeskrivningar

Inbunden Svenska, 2003-03-01
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Assessment Center har blivit en vanligt förekommande metod för urval och utveckling av framförallt chefer och ledare i svenska företag och organisationer. I boken beskrivs teorin bakom metoden, hur man bygger upp ett assessment center och hur det används som ett strategiskt verktyg i affärs- och versamhetsutveckling. Metoden har utvecklats i Storbritannien och USA och användes utsprungligen för att rekrytera underrättelseagenter.

Boken är den första som bekskriver metoden på svenska och från ett svenskt perspektiv. Utifrån fallbeskrivningaroch teoretiska avsnitt får läsaren inblick och kunskap om Assessment Center-metoden, dess användning och effekter.

Boken vänder sig till chefer och professionella inom HR-området som ansvarar för urval och utveckling av främst chefer och ledare.

CHRISTINA ZAAR är journalist på Dagens nyheter. PER TILLMAN är doktor i organisationspsykologi och konsult på PDI Scandinavia. Boken ges ut i samarbete med Personnel Decisions International Scandinavia AB, som är ett HR-konsultföretag, och Landstingsförbundet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Zaar

  • Samtal med unga på liv och död

    Elin Santell, Christina Zaar

    I boken Samtal med unga på liv och död beskriver diakonen Elin Santell hur hon blev kallad till en skola där en elev hade begått självmord. Det blev början på flera års arbete med ungdomar i omr&ari...