Reklam: Den Goda Kraften (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2003-09-01
Upplaga
01
Förlag
Ekerlids förlag AB
Illustrationer
ill.
Dimensioner
267 x 212 x 30 mm
Vikt
1240 g
SAB
Qbm
ISBN
9789189617629
Reklam: Den Goda Kraften (inbunden)

Reklam: Den Goda Kraften

Inbunden Svenska, 2003-09-01

Slutsåld

början av 60-talet bröt den kreativa revolutionen ut i den svenska reklambranschen. Ett nytt sätt att tala med människor växte fram, en ny sorts reklam, skapad på ny sorts byråer.

Vilken betydelse fick detta? Hur påverkade det kommunikationen, företagen och människorna i vårt land? Blev reklamen "bättre"? Medförde den något gott? Det är sådana frågor Lars A Boisen diskuterar i den här boken, som omspänner tiden från den kreativa revolutionen fram till idag.

Den utgör på sätt och vis en motbild till den negativa syn på reklam och varumärkesbyggande som debatte-rats den senaste tiden. Den antyder på fullaste allvar att reklam och kommersiell kommunikation kan vara till nytta för mänskligheten.

Detta är en berättelse från insidan av en man, som arbetat i hela sitt liv med reklam. Boisen riktar strålkastarljuset mot sådana alster som skapats av Sveriges skickligaste kreatörer. Vi får följa hur rader av kampanjer vuxit fram, vilka processer de satt igång, hur människor, företag och hela samhället reagerat. Det är inte alltid värdet av kampanjerna blivit de avsedda. Däremot har avsikten alltid varit att skapa något av värde.

Författaren LARS A BOISEN är akademiker och copywriter, har arbetat i reklambranschen sedan 1973. Han grundade tillsammans med Hans Brindfors Brindfors Annonsbyrå 1978. Han drev Boisen & Partners 1993-98 och arbetar sedan år 2000 som creative director på Ogilvy.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars A Boisen