Dryckesbröder-Om Spendrups från säker källa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2003-10-01
Upplaga
01
Förlag
Ekerlids
Illustrationer
ill.
Dimensioner
220 x 150 x 25 mm
Vikt
360 g
SAB
Lz Spendrup, Jens,Lz Spendrup Ulf,Qz Spendrups bryggeri
ISBN
9789189617698
Dryckesbröder-Om Spendrups från säker källa (inbunden)

Dryckesbröder-Om Spendrups från säker källa

Inbunden Svenska, 2003-10-01
227
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
1976 får Jens och Ulf Spendrup ta över Grängesbryggar'n sedan deras pappa avlidit. Bryggeriet står på ruinens brant och överlever genom att bröderna intecknat sina villor långt över skorstenarna. Om ett år ska mellanölsförbudet införas, vilket många räknar med ska innebära dödsstöten för många småbryggerier. Statliga Pripps har 70 procent av marknaden och det finns dessutom förslag på att förstatliga bryggerinäringen. Men bröderna Spendrup ger inte upp. Bryggeriet lyckas mot alla odds överleva och är i dag det största svenskägda bryggeriet med en marknadsandel på 30 procent.

Dryckesbröder är en historia som svettas och bitvis blöder, som går sönder och lappas ihop. När vi närmar oss 2004 finns inte Pripps kvar i Sverige längre. Inte Grängesbryggar'n heller. Men Spendrups är det är det största bryggeriföretaget i Stockholm, och bröderna "Bröderna Krull" som Prippsledningen en gång kallade Spendrups i hopp om att få omgivningen att le åt konkurrenterna istället för att ta dalkarlarna på allvar, jobbar på som de alltid har gjort.

Frilansskribenten HANS WIGSTRAND har intervjuat bröderna Spendrup och andra viktiga personer i och kring företaget och familjen. Han har skrivit en spännande berättelse om entreprenörskap och järnvilja, om katastrofer och framgångar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »