Pensionssparande : förtroende, aktiebubblor, kriser och trygghet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2004-10-01
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
215 x 210 x 14 mm
Vikt
440 g
SAB
Okca
ISBN
9789189617971
Pensionssparande : förtroende, aktiebubblor, kriser och trygghet (kartonnage)

Pensionssparande : förtroende, aktiebubblor, kriser och trygghet

Kartonnage Svenska, 2004-10-01
166
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Pensionssparandet är en självklar och viktig del av samhällets trygghetssystem och den största sparformen i vårt land. Under de senaste åren har detta sparande drabbats av förtroendeproblem.
I boken berättar Urban Bäckström hur han ser på arbetet med att återupprätta förtroendet för Skandia Liv och varför han tog jobbet som chef för ett företag i blåsväder.
Han utvecklar också tankar kring de återkommande bubblorna på de finansiella marknaderna, det institutionella ägandet i näringslivet, det svenska välfärdssystemets framtid och sin syn på bonusar och andra ersättningar inom näringslivet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Urban Bäckström

  • Dags att köpa aktier?

    Urban Bäckström

    När är bästa tillfället att köpa eller sälja aktier? När ska man gå in på aktiemarknaden? I boken får du initierade råd och tips av Urban Bäckström, vd för Svenskt Näringsliv och tidigare riksbankschef. Dags att köpa aktier? svarar på frågan hur m...

  • Tankar Om Aktiesparande

    Urban Bäckström

    Nu har chefen för Sveriges Riksbank, Urban Bäckström, skrivit en värdefull bok om riskerna och möjligheterna med att spara i aktier. I boken beskriver han enkelt och lättfattligt de största farorna och hur man hittar rätt i aktiedjungeln. Under ...

Övrig information

Pensionssparandet är en självklar och viktig del av samhällets trygghetssystem och den största sparformen i vårt land. Under de senaste åren har detta sparande drabbats av förtroendeproblem, inte minst efter händelserna inom Skandiakoncernen.

I boken berättar Urban Bäckström hur han ser på arbetet med att återupprätta förtroendet för Skandia Liv och varför han tog jobbet som chef för ett företag i blåsväder. Han utvecklar också sina tankar kring de återkommande bubblorna på de finansiella marknaderna, om bonusar och andra ersättningar till företagsledare, det institutionella ägandet i näringslivet, det svenska välfärdssystemets framtid och hur banker och försäkringsbolag behöver fungera i framtiden för att leva upp till kundernas behov.

Boken, som riktar sig till en bred publik, ger en inträngande bild av områden som berör pensionssparandet och finansiella marknader.

Urban Bäckström är sedan den 1 november 2003 VD för Skandia Liv. Mellan åren 1994 och 2002 var han riksbankschef.