Inspiration Gotland (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2003-02-01
Upplaga
01
Förlag
Ordupplaget
Illustratör/Fotograf
Katarina Grip-Höök
Illustrationer
ill.
SAB
Ncbf,Qm-cbf
ISBN
9789189618299
Inspiration Gotland (inbunden)

Inspiration Gotland

Inbunden Svenska, 2003-02-01

Slutsåld

Vill du se och smaka det nya Gotland är det här boken för dig. Vackra bilder och korta texter tipsar om restauranger och formgivare, vin, kryddor och konstnärer, stränder och caféer.
Innehåller bästa guiden till öns vackraste stränder.

En engelsk översättning finns under alla svenska texter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

Det här är den ultimata guiden för alla Gotland-drömmare. Det är en personlig bok om Östersjö-ön som visar smultronställen på bild. Här finns adresser och vägvisningar till kaféer, restauranger, keramikbodar, stränder och andra mål för sommarutflykter. Alltihop är noggrant utvalt och självupplevt av fotografen Lena Berglund.

Till caféet och hembageriet "Sylvis döttrar" kan man åka om man längtar efter gammeldags kaffekalas. Här gräddas till exempel vaniljhorn och bärpajer, och blir man förtjust i Gotlandslimpan, kan man baka själv enligt recept i boken. Som natthärbärge nämns bland annat "Stenkyrka mejeri". Det är ombyggt till hotell och verkar vara ett paradis för den som letar efter avskildhet. Väggarna och plankgolven är vitmålade, och hela stället utstrålar lugn och ro. För alla fiskälskare rekommenderas Bo Nilssons "Laxbod" i Lergrav. Här serveras vitlöksmarinerade räkor, friterade abborrfiléer och rökta flundror.

Pappret i boken är matt och andas nostalgi. Fotografierna är snygga och visar både vyer (hav, hamnar, vinplantor) och närbilder (bakverk, butiksskyltar, bad). Texterna är korta, personliga och ger definitivt mersmak. Boken påminner till stilen något om Rosendals trädgårdskafé och om man försöker övertyga någon om Gotlands förträfflighet som resemål, är Inspiration Gotland en väldigt bra början!

Bloggat om Inspiration Gotland