Bakom stängda dörrar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2003-03-01
Upplaga
01
Förlag
Ordupplaget
Medarbetare
Cras, Agneta
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
160 g
SAB
Lz Hansen, Kristina,Vndp
ISBN
9789189618336
Bakom stängda dörrar (pocket)

Bakom stängda dörrar

en sann historia

(11 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket Svenska, 2003-03-01

Slutsåld

Bakom stängda dörrar lever 14-åriga Kristina, med myndigheternas goda minn, hos sin far. Kristina är sin pappas ovigda flickhustru.
Hon föder honom två barn.
Det hände i en svensk storstad. Ingen såg vad som pågick under fyra år. För att de inte vågade se? Kristina Hansen är vuxen och beskriver själv, och med hjälp av dokument, hur det kunde ske. Det är en berättelse om en mammas svek, ett barns solidaritet, och myndigheters passivitet.
Men också om överlevnad och en kvinnas kraft att mot alla odds skapa kärlek i sitt liv. Boken utgavs i en första version 1996 men fick då ingen chans att nå en större läsekrets eftersom förlaget upphörde med sin verksamhet. I Norge och Danmark har boken sålt tillsammans drygt 30 000 ex. Ordupplagets utgåva är uppdaterad och innehåller det hoppingivande svaret på frågan "vad hände sedan?".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Bakom stängda dörrar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. ush
  Bodin, 10 januari 2011

  Kristina började som en osäker liten flicka men växte upp till en stark kvinna. Man mår illa när hon berättar om det hon varit med om. När jag läst klart boken kunde jag inte få den ut huvudet på flera veckor. Den sätter sig i hjärnan och stannar kvar. Otäck och äcklig!

 2. Bra!
  J, 1 oktober 2008

  Den här boken är bra, och om ni gillar den så rekommenderar jag er att läsa Gör vad ni vill men döda henne inte, det är också en sann historia. Denna flickan kommer ifrån Holland, heter Yolanda och utsätts för ännu värre saker än flickan i Bakom stängda dörrar. Och när man tror att det inte kan bli värre så blir det ändå det.. men den boken är verkligen inte för känsliga läsare, jag kunde själv knappt ta mig igenom den!

 3. Mycket bra!
  Anna, 1 november 2006

  Den här boken är så jättebra och så jättehemsk och sorglig på samma gång. Hur en människa kan överleva efter allt detta hemskt, är enligt mig ett mysterium? Boken är bra skrivet och upplagd. Lättläst.

 4. Ojoj!
  mli, 18 maj 2006

  Jag har aldrig tyckt om att läsa böcker - usch usch!!
  Men jag bestämde mej för att läsa den här, för att jag har hört så mycket bra om den, och efter att ha läst den här så ska jag nu köpa några böcker till. Gud vilken bra bok! Den var allt vad man kan kalla den, Hemsk, fruktansvärd, bra osv osv. LÄS DEN ! ;)

 5. Lämnar en tagen och illamående
  coffee, 25 februari 2004

  Enormt gripande vilket livsöde... Hur denna människa har orkat kan jag ej förstå. Vilket svek och vilken förnedring hon har utstått går ej att föreställa sig. vad som också är intressant är hur blinda myndigheterna är. Man blir arg, ledsen och chockad! Helt klart en läsvärd bok, folket behöver öppna ögonen för det som sker mitt ibland oss!

 6. Otäckt och tyvärr sant!
  Krullisgirl, 24 januari 2004

  I min iver att läsa om människors elände kom jag då till denna boken om Kristinas levnadsöde. Ja, detta var verkligen ett elände av sällan skådat slag. Hur denna "man" Franco, Kristinas far, behandlar henne gör mig smått spyfärdig. Han utnyttjar henne sexuellt och isolerar henne från omgivningen, tatuerar hennes händer och fötter med hans namn osv. Vad får en människa att göra så här? Hur sjuk i huvudet är han? Jämfört med Pojken som kallades "det" är det inte fråga om fysisk misshande... Läs hela recensionen

 7. Sorgligt fängslande
  Jessica, 9 december 2003

  Detta är en av de böcker jag läst som berört mig extra starkt och verkligen fått mig att tänka efter. Så oerhört stark kvinna som orkat delge oss alla sin fängslande, men mycket tragiska levnadshistoria. Jag tycker att alla människor borde delges denna bok för att få en förståelse för hur livet kan se ut. Läs den och uppskatta livet!

 8. Läsvärd
  Andrea, 4 november 2003

  Den är så bra att jag läste den på 2 timmar.

 9. Enkelt skriven, men stark som få!
  Jennie, 17 juli 2003

  Jag läste boken från pärm till pärm efter rekommendationer från en god vän. Denna bok är enkelt skriven, men innehållet får en att glömma drömmen om välskrivna böcker. Historien i denna bok är så fantastiskt äcklande, betagande och gripande att jag sällan skådat sådan läslusta! LÄS BOKEN! Min nästa bok jag kommer att läsa är: Yolandas "Min egen berättelse".

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Agneta Cras

 • Otryggare kan ingen vara

  Bengt-Åke Cras, Agneta Cras

  Otryggare kan ingen vara är den lika skakande som sanna berättelsen om tre syskon som tvingas växa upp med en mamma som inte kan ta hand om sig själv och än mindre dem. Mitt i det svenska välfärdssamhället lever dessa barn i en otrygghet som gräns...

Bloggat om Bakom stängda dörrar