Det kan inte vara sant
Fler böcker inom
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2002-11-01
Upplaga
1
Förlag
Kartago Förlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
163 x 120 x 11 mm
Vikt
150 g
SAB
Hc
ISBN
9789189632066
Det kan inte vara sant

Det kan inte vara sant

(3 röster)
Svenska, 2002-11-01

Slutsåld

Varje dag över hela landet sätts kvällstidningarnas löpsedlar upp och sprider sitt lika dumma som osannolika budskap. Samtidigt samlar två personer i Stockholm metodiskt in ett exemplar av vardera Aftonbladets och Expressens löpsedlar. En gång om året träffas de i en lägenhet och bygger nya löpsedlar. Så har de gjort i fem år.
Efter att ha spridit ut de gula trycken på golvet, lägger de ett horisontellt snitt med skalpellen längs textraderna, prövar olika kombinationer och tejpar ihop dem.Varje löpsedel de konstruerar är unik och existrerar bara som ett original. Sedan cyklar de ut med dessa löpsedlar under armen och klistar upp dem på lämpliga ställen i staden. De nya löpsedlarna brukar oftast inte få sitta länge, folk blir upprörda och river ner dem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Recensioner i media

"CAROLA SNATTADE VIN på systembolaget", "LOKETS PAPPA avslöjar allt OM SITT SEXLIV", "12-årig pojke HITTADE MICHAEL JACKSONS NÄSA i radhusområde", "MADELEINES NYA LIV i diket vid MOTORVÄG I LONDON: 'Det har varit jättejobbigt'". Nej, de här rubrikerna är inte sanna. Men visst är de snarlika verklighetens braskande kvällstidningslöp?
Medlemmarna i konstnärsgruppen GuiltyGuilty samlar in löpsedlar från Aftonbladet och Expressen, klipper, klistrar och möblerar om i rubrikerna, för att sedan sätta upp de nya löpsedlarna på stan och fotografera dem. Ett urval av deras alster presenteras i den här boken. Det blir ofta oerhört komiskt, rentav bisarrt.
När Expressen sedan polisanmäler de falska löpsedlarna, som betecknas som "grovt kränkande för flera kända personer" är rundgången total...

Övrig information

Varje dag över hela landet sätts kvällstidningarnas löpsedlar upp och sprider sitt lika dumma som osannolika budskap. Samtidigt samlar två personer i Stockholm metodiskt in ett exemplar av vardera Aftonbladets och Expressens löpsedlar. En gång om året träffas de i en lägenhet och bygger nya löpsedlar. Så har de gjort i fem år. Efter att ha spridit ut de gula trycken på golvet, lägger de ett horisontellt snitt med skalpellen längs textraderna, prövar olika kombinationer och tejpar ihop dem. Varje löpsedel de konstruerar är unik och existerar bara som ett original.Sedan cyklar de ut med dessa löpsedlar under armen och klistrar upp dem på lämpliga ställen i staden. De nya löpsedlarna brukar oftast inte få sitta länge, folk blir upprörda och river ner dem. Resultatet av aktionen kan du se i denna bok.