Bock i örtagård (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2006-03-01
Förlag
Kabusa Böcker
Dimensioner
178 x 110 x 11 mm
Vikt
100 g
SAB
Hc
ISBN
9789189680616
Bock i örtagård (pocket)

Bock i örtagård

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2006-03-01

Slutsåld

Bock i örtagård utspelar sig i samma miljö som debutboken Bombi Bitt och jag, i Tosterup, Fritiof Nilsson Piratens litterära gestaltning av barndomens Vollsjö. Piraten lät också två av debutbokens figurer följa med in i den nya historien: den egensinnige målaren Vricklund och den sköna Elisa. Det som givit Bock i örtagård en plats i litteraturhistorien är den inledande beskrivningen av det allmänna smörgåsbordet i matsalen på gamla Hotell Horn i Malmö. Det är en av de flitigast citerade passagerna ur Piratens författarskap, och man förstår lätt varför. Även slutkapitlet tillhör de burleska höjdpunkterna i vår samtida prosa fullt i klass med madam Flods och Carlssons vigsel i August Strindbergs Hemsöborna.
Denna utgåva ingår i nyutgivningen av samtliga böcker som Piratens skrev och gav ut under sin levnad. Så, kära läsare, innan Ni slår er ned i fåtöljen med denna bok: gå ut i köket och beväpna Er inför mötet med kreaturshandlarna på Horn, avslutar Magnus Öhrn sitt nyskrivna efterord. Omslagets illustration är skapad av Gittan Jönsson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bock i örtagård. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Piraten i högform
  Ola Stefan Göransson, 25 september 2017

  Bock i örtagård håller samma höga kvalitet som bombi bitt och jag och tre terminer. Den inledande beskrivning av middagen på hotell horn och den, i mitt tycke, minst lika fantastiska beskrivningen av bröllopsmiddagen i slutet är högklassiga. Piraten är tyvärr en lite bortglömd och underskattad författare som med humor väver ihop berättelser som också skildrar livet i sverige runt sekelskiftet.

 2. Klassiker
  Lennart Hjelmstedt, 21 juni 2016

  Bra att klassiker finns i lager. Det kommer nya generationer som behöver få tillgång till Piraten. Han är ett unikum i svensk litteratur.

 3. Fantastisk, underbar och vacker. Så skall riktig...
  Björn Lars Arnold, 15 maj 2013

  Fantastisk, underbar och vacker.

  Så skall riktig bock vara.

  Väcker ett kraftig behov av en fortsättning

  När... nu om möjligt

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Fritiof Nilsson Piraten