Rapsbaggarna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2006-03-01
Förlag
Kabusa Böcker
Medarbetare
Blackwell, Tintin (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Hc
ISBN
9789189680838
Rapsbaggarna (pocket)

Rapsbaggarna

(83 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2006-03-01
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Bröderna Henning och Albert lever ett stilla liv utanför Onslunda på Österlen. Vardagen består av cykelturer till handelsboden och på avstånd håller de ett öga på sitt gamla föräldrahem. Men förändringar stundar. Barndomshemmet blir behandlingshem för missbrukande kvinnor och rykten går om märkliga rundlar i rapsåkern bakom brödernas uthus. Ett litet missförstånd i TV-kameran och Hennings och Alberts lugna liv är ett minne blott.

I Rapsbaggarna visar Karin Brunk Holmqvist återigen prov på sin sällsamma förmåga att med fantasi och mycket humor skildra människor när stad möter landsbygd och gammalt möter nytt. Sprudlande, träffsäker och som alltid med en öm glimt i ögat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rapsbaggarna
 2. +
 3. Surt sa räven om rabarberna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Surt sa räven om rabarberna av Karin Brunk Holmqvist (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Rapsbaggarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En helt underbar bok. Humor, Orion men med en äkta...
  Ulla Birgitta Berg, 24 september 2013

  En helt underbar bok. Humor, Orion men med en äkta ömhet som går igen i hela boken! Har läst flera av hennes böcker och detta är den klart bästa hittills.

 2. Jag har inte bara läst Rapsbaggarna, utan jag har läst...
  Ulla Rådman, 26 augusti 2013

  Jag har inte bara läst Rapsbaggarna, utan jag har läst alla hennes böcker och ur en del har jag läst högt för min man. Jag kan rekommendera alla böckerna.

  Kaffe med musik t.ex. En hel syjunta på julmarknad.

 3. Ganska bra den också fick mina tankar tillbaka på min...
  Widan, 22 juli 2013

  Ganska bra den också fick mina tankar tillbaka på min morfars tid, lite långt att vänta på att snusbussarna var orsaken.

 4. Gillar verkligen Karin Brunk Holmqvists böcker....
  Christina, 16 juli 2013

  Gillar verkligen Karin Brunk Holmqvists böcker. Rapsbaggarna är fjärde boken jag läst av henne, man blir aldrig besviken, underhållande och avkopplande läsning.

 5. Karin Brunk Holmqvists böcker är jätteroliga och...
  Lars Enghed, 10 juli 2013

  Karin Brunk Holmqvists böcker är jätteroliga och fyndiga. Jag läser alla hennes med stor glädje. Det är en mycket skön avkoppling med sådan litteratur.

 6. Underbara Rapsbaggar
  Ann, 14 oktober 2008

  Om ni inte har upptäckt Karin Brunk Holmqvist så är det dags! Jag har läst Rapsbaggarna och Potensgivarna och de är helt strålande. Varma och goda berättelser med träffsäkra kommentarer om detaljer i vardagslivet. Lättläst och underfundigt - man blir varm i hjärtat och myser under hela läsningen. Ser fram emot resten av Karins produktion!

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Rapsbaggarna

Övrig information

Bröderna Henning och Albert lever ett stilla liv utanför Onslunda på Österlen, där vardagen består avcykelturer till handelsboden och tillsyn på avstånd av det gamla föräldrahemmet. Men förändringar stundar.
Barndomshemmet blir behandlingshem för kvinnor, och rykten går om märkliga rundlar i bröderna rapsåker. Ett litet missförstånd i TV-kameran och karusellen är igång. Karin Brunk Holmqvists förmåga att skildra vad som sker när stad möter landsbygd, gammalt möter nytt, känns igen från Potensgivarna. Med Rapsbaggarna är hon i högform: sprudlande, träffsäker och som alltid med en öm glimt i ögat.