13 timmar : sanningen om vad som hände under terrorattackerna i Benghazi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2022-11-07
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Mikael Dahlgren
Originaltitel
13 Hours
Medarbetare
Bjurgert, Frida (form)
Dimensioner
215 x 140 x 32 mm
Vikt
472 g
SAB
Kpad.6
ISBN
9789189688223

13 timmar : sanningen om vad som hände under terrorattackerna i Benghazi

Inbunden,  Svenska, 2022-11-07
216
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
***** BETYG 5 AV 5 - Bibliotekstjänst

Den 11 september 2012 gick terrorister till attack mot det amerikanska konsulatet och ett närbeläget CIA-annex i libyska Benghazi.

Ett team på sex kontraktsanställda amerikanska säkerhetsoperatörer ingrep för att slå tillbaka attackerna och skydda de amerikaner som tjänstgjorde på de båda anläggningarna. I stridens hetta tvingades dessa män fatta en rad tuffa beslut för att avvärja en ännu större tragedi.

I 13 timmar berättar de för första gången om den dramatiska händelseutveckling som har väckt så många frågor runt om i världen. Det är en personlig och fängslande redogörelse från slagfältet om de 13 timmar när kulorna ven, byggnader brann och liv räddades, förlorades och förändrades för alltid.

13 timmar är en ärlig, insiktsfull och mycket intensiv förstahandsredogörelse om en natt som länge har varit höljd i mystik och kontroverser.

Mitchell Zuckoff är biträdande professor i journalistik vid Boston University och har tidigare publicerat sex facklitterära verk. Säkerhetsteamet består av de fem överlevande CIA-operatörer som deltog i räddningsinsatsen vid konsulatet i Benghazi den 11 september 2012 och de efterföljande angreppen mot CIA-annexet.

"De våldsamma attackerna beskrivs genom operatörernas upplevelser och allt förmedlas i boken 13 timmar av Mitchell Zuckoff (...) Boken är utmärkt översatt från engelska till svenska av Mikael Dahlgren. Det är oerhört närgångna beskrivningar, en närmast plågsamt gripande läsning när de detaljerade stridsögonblicken lyfts fram. Krigssituationens fasor kunde knappast ha återgetts tydligare eller bättre i all sin realism." Håkan Philipsson, Bibliotekstjänst, BTJ-häftet nr 22, 2022
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 13 timmar : sanningen om vad som hände under terrorattackerna i Benghazi
  2. +
  3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mitchell Zuckoff