Sånt är livet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-10-12
Förlag
Bookea
ISBN
9789189699021

Sånt är livet E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-10-12

Styckköp

139
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sånt är livet är en bok om självbedrägeri. Det innebär att man misstolkar sig själv och sin betydelse. Ofta överskattar man sig själv och vill till varje pris rädda sitt ansikte.

Boken handlar om vår upptagenhet av andras mentala aktivitet för att slippa kännas vid och ta ansvar för den egna. Vi blir nervöst självupptagna och tenderar att vilseleda andra i samma utsträckning som vi förnekar att vi själva är benägna att låta oss bedras av dem. Tar man av den anledningen bort självbedrägeriet (livslögnen) från genomsnittsmänniskan kommer man således också ta lyckan från henne.
Sånt är livet belyser några tänkbara orsaker till varför vi tenderar att bli lyckliga av att lura oss själva.

Boken vänder sig till dig som vill förstå vad som påverkar behovet av att ljuga och linda in sig i en falsk trygghet för rädsla att bli avslöjad i sitt självbedrägeri. I boken presenteras också en del beteendeekonomiska tankar om ämnet samt fem sätt att bättre hantera självbedrägligt beteende.

En uppriktig bok om den vanligaste typen av lögn som en person lurar sig själv med.

Thomas Silfving är född i Stockholm 1951. Han arbetar som privatpraktiserande psykolog och är författare till flera böcker och artiklar i psykologi. Han har blivit uppmärksammad för det han skrivit om farliga relationer, hämnd, kränkta människor och narcissism. Hans fyndiga små kortisar och reflektioner om diverse samtida samhällsfenomen finns att läsa i dagstidningar och tidskrifter. Han är även en flitig bokrecensent.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Silfving