Prov (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2022-08-01
Upplaga
2
Förlag
Giraffhuset
Dimensioner
210 x 148 x 13 mm
Vikt
408 g
SAB
Eab
ISBN
9789189702134
Prov (häftad)

Prov

Häftad,  Svenska, 2022-08-01
369
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En viktig del av lärarens yrkesutövning är att bedöma sina elever i olika syften. Vissa bedömningar har det primära syftet att främja elevernas lärande medan andra bedömningar har det primära syftet att utvärdera elevernas kunskaper mot betygskriterierna. Den här boken handlar framför allt om det sistnämnda, alltså om de bedömningar läraren gör för att samla in underlag inför betygssättning.

Det finns många funderingar om bedömningssituationer, prov, och om hur de på bästa sätt bör planeras och utformas för att vara relevanta för det som läraren vill bedöma. Tanken med boken är att bistå med några svar på de frågorna, samt att presentera metoder, riktlinjer och tillvägagångssätt som underlättar lärarens bedömningsarbete. I boken behandlas inte bara "vad" utan även "hur" och "varför", kopplat både till Skolverkets allmänna råd med kommentarer om betyg och prövning, och till forskning. Boken vänder sig framför allt till lärare och blivande lärare som vill lära sig mer om bedömning och om hur bedömning kan användas för att stödja rättvisande, likvärdiga och etiskt försvarbara betyg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Prov
  2. +
  3. Att följa lärande - - formativ bedömning i praktiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att följa lärande - - formativ bedömning i prak... av Dylan Wiliam (häftad).

Köp båda 2 för 762 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »