Verkligheten korrigerar : en bok om homosexualitet i ljuset av Bibeln, historien och mötet med människor (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2022-11-25
Förlag
Vulkan
Dimensioner
22 x 205 x 132 mm
Vikt
345 g
SAB
Ohjh,Cfvn
ISBN
9789189702585
Verkligheten korrigerar : en bok om homosexualitet i ljuset av Bibeln, historien och mötet med människor (häftad)

Verkligheten korrigerar : en bok om homosexualitet i ljuset av Bibeln, historien och mötet med människor

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-11-25
229
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hur ska bibeltroende förstå och relatera till homosexuella och andra sexuella minoriteter? Finns det ny kunskap idag som Bibelns författare inte hade? Bär kyrkans traditionella "HBTQ-teologi" bra eller dålig frukt?

Kyrkohistorien rymmer flera händelser när ny förståelse och ny verklighetsuppfattning har skakat om den bibeltroende eliten och lett till för ändrad teologi. Den första stora händelsen var när Anden föll över hedningar, som började tala i tungor och prisa Gud i Caesarea. Den unga kyrkan, då bara cirka sju år gammal, insåg efter den händelsen och efter många långa samtal och diskussioner att även ickejudar var välkomna till himmelriket och in i kyrkan, och det utan krav på omskärelse eller viss kosthållning, klädstil eller levnadsmönster enligt den gamla lagboken.

Å ena sidan förändras aldrig Gud, och Jesus Kristus är densamma i går och i dag och i evighet. Å andra sidan är hans natur att han alltid gör något nytt.
Vi kan ha olika teorier och uppfattningar, men när verkligheten visar hur det är på riktigt måste vi ändra oss. "Verkligheten korrigerar" är ett uttryck för detta. Jesus kom med nåd och sanning. Verkligheten representerar sanningen.

Boken är författarens egen resa från att vara anti-HBTQ och övertygad om att Bibeln var tydlig i sin negativa syn på homosexualitet till att låta "verkligheten" korrigera honom. Författaren menar att det är förenligt med Bibelns budskap att fullt ut inkludera HBTQ-personer i församlingar och kyrkor.

Per- Olof Eurell är företagsledare, familjefar, författare och förkunnare. Han har lång erfarenhet som ledare inom den del av kristenheten som är mest anti- HBTQ. När hans egen son, som var anställd i en pingst- karismatisk församling, kom ut som gay blev det en chock. Det blev också början på en resa att se bortom fördomar och myter. När han studerade historia, bibeltexter, teologi och samtalade med människor som tillhörde sexuella minoriteter insåg han att Bibeln tvärtom emot vad han tidigare trott inte gav någon grund för att utesluta och negativt särbehandla dessa människor. Det är idag Per- Olof Eurells övertygelse att Jesus älskar HBTQ- personer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Verkligheten korrigerar : en bok om homosexualitet i ljuset av Bibeln, historien och mötet med människor
 2. +
 3. Liv Strömquists astrologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv Strömquists astrologi av Liv Strömquist (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Verkligheten korrigerar : en bok om homosexualitet i ljuset av Bibeln, historien och mötet med människor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok rekomenderas
  Dli, 24 oktober 2023

  en bok som verkligen tar upp ett viktigt ämne inom kristenheten. Författaren har verkligen gjort ett bra arbete. Den här boken borde läsas av alla kyrkor

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per-Olof Eurell

 • Med Jesus i arbetslivet

  Per-Olof Eurell

  "Ni är inte kallade att bli pastorer och präster", sa han. "Ni är kallade att bli företagsledare och morgondagens ledare i samhället. Ni ska tjäna Gud i näringslivet." Dessa ord från studentprästen på Handelshögskolan träffade ...

 • Motgångsteologi : krishantering i vardagslivet

  Jan-Gunnar Eurell, Per-Olof Eurell

  När skuldberget växer, företaget riskerar att gå omkull, äkten¿skapet knakar i fogarna och döden stjäl det dyrbaraste i livet - då testas styrkan i tron. Att möta motgångar med en fast tillförsikt om att Gud fortfarande är god låter enkelt, men al...