Gåtfulla Gårdby : kyrkor, skelett och DNA berättar om en öländsk socken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2022-08-28
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
240 x 170 x 25 mm
Vikt
620 g
SAB
Jcbez Gårdby,Ncbez Gårdby
ISBN
9789189706361
Gåtfulla Gårdby : kyrkor, skelett och DNA berättar om en öländsk socken (inbunden)

Gåtfulla Gårdby : kyrkor, skelett och DNA berättar om en öländsk socken

Inbunden Svenska, 2022-08-28
216
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den syn som mötte arkeologen kom under lång tid att finnas kvar på hennes näthinna - ett skelett, helt inlindat med rep från huvud till fötter. Spåren av avhuggna ben visade också att mannen hade dött vid ett överfall eller i strid.

Att denna bok blev till kommer sig av att platsen hade någonting mycket ovanligt att berätta. Gåtfulla Gårdby är en skildring av vad som dolde sig under golvet i nuvarande Gårdby kyrka på Öland.

Det hör inte till vanligheterna att en hel kyrka och alla gravar i den blir föremål för undersökning, och det är inte vilken undersökning som helst. Ett forskarteam bjuder på spännande och lättläst kunskap om bland annat hur dna-analyser avslöjar de gravlagdas släktskap, hur strontiumanalyser berättar var personerna växte upp och dendrokronologin avslöjar när kyrkan byggdes.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gåtfulla Gårdby : kyrkor, skelett och DNA berättar om en öländsk socken
 2. +
 3. Sveriges historia för släktforskare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges historia för släktforskare av Roger Axelsson, Carin Bergström, Carl Henrik Carlsson, Sofia Ling (häftad).

Köp båda 2 för 435 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • The Viking's Grim Grin

  Caroline Ahlström Arcini

  Over a thousand years ago, in the period we call the Viking Age, a fourteen year old boy lived on the island of Gotland. His name was Torbjörn. He lived on a farm not far from the harbour at Vi on the west coast of the island. His parents Knut and...

 • Vikingarna visar tänderna

  Caroline Ahlström Arcini

  För mer än tusen år sedan, under den tid vi kallar vikingatid, levde på ön Gotland en fjortonårig pojke som hette Torbjörn. Han bodde på en gård, inte långt från hamnen i Vi på öns västkust. På gården bodde också hans föräldrar Knut och Sigrid, tv...