Ryska Posten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2024-01-16
Upplaga
1
Förlag
Jengel Förlag
ISBN
9789189710474

Ryska Posten E-bok

(3 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2024-01-16
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Genforskaren Carolina Ersdotter-Cox drar sig undan till Handöl i västra Jämtland för att slicka såren efter att hon, i eget tycke, blivit oskyldigt anklagad för forskningsfusk. Där börjar hon nysta i sin morfars oförklarliga självmord. Efterforskningarna leder henne ända tillbaka till 1700-talet och den ödesdigra karolinermarschen där över tretusen av Karl XII:s soldater frös ihjäl på fjället mellan norska Tydal och Handöl. Carolinas sökande i historiska och nutida oförrätter samt ett mystiskt kodat brev väcker även den ryska underrättelsetjänstens intresse som noga börjar följa hennes förehavanden. När så ett spektakulärt mord plötsligt skakar om hennes tillvaro och även en utredning i USA, om ett liknande dödsfall i Death Valley, rullas upp och kastar sina skuggor ända bort till Handöl, står Carolina bokstavligen mitt i stormens öga, i ett klimax av trauman och död.

"Den här boken är utgiven av ett litet Östersundsförlag. Författaren är mycket berest. Han har bott i Moskva, på Filipinerna och i USA. Han är född i Ånn, där faktiskt Sara Strömbergs Vera Bergström bor i det gamla stationshuset. Nu bor Zettersten utanför Stockholm. Han har skrivit i hela sitt liv, men äntligen kommit med en bok. Och då går han all in med svensk och rysk historia, mord, detektivpussel, släktforskning, dubbelgångare, DNA-vetenskap, kodvarianter och chifferlösningar, anklagelser om vetenskapligt fusk, glesbygdsmiljö, återvändartema, en superhemlig rysk spion- och agentorganisation. Puh! Men han får ihop det till en spännande bok som verkligen är svår att släppa."
Nils Scherman, Svenska Deckarakademin

"En klassisk deckare rotad i Västjämtland, en modern medicinthriller om DNA och alzheimerforskning och samtidigt en historisk äventyrsroman om Karolinermarschen och maktspelet efter Karl XII:s död som kryddas med spioner från både förr och nu. Allt på en gång. Det låter omöjligt på förhand - men det har blivit en spännande historia som är svår att lägga ifrån sig."
Christer B Jarlås

"En otroligt spännande och gastkramande historia i skuggan av de historiska händelserna i Jämtlandsfjällen för 300 år sedan. Zettersten länkar på ett fantastiskt vis ihop det historiska skeendet med vår turbulenta och våldsamma Europeiska nutid."
Anders Larsson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ryska Posten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra historisk deckare
    Trialer, 20 maj 2024

    Mycket spännande och fascinerande berättelse som liknar Dan Browns intriger. Jag hade svårt att släppa den och kan varmt rekommendera den om man gillar sådana böcker.

Visa alla 1 recensioner