Det femte sinnet (e-bok) Det femte sinnet
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-01-16
Förlag
Polaris Fakta
Översättare
Ulrika Junker Miranda
ISBN
9789189713062
Det femte sinnet (e-bok)

Det femte sinnet E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-01-16

Styckköp

59 176 Du sparar 117 kr!

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad kan doftsinnet berätta om dig, din historia och din framtid?

Kanske har du upplevt hur en doft ögonblickligen kan väcka minnen och transportera dig bakåt i tid oavsett om det är lukten av asfalt eller regn, en speciell parfym eller doften av nystekta köttbullar.

I Det femte sinnet tar Margit Walsø med dig på en vetenskaplig, kulturhistorisk och personlig resa genom dofternas fascinerande värld. Läs om luktsinnets förhållande till minnet, hur parfymer skapas och vad som gjorde Grasse i Frankrike till världens viktigaste centrum för parfymtillverkning. Dessutom får du veta varför Napoleon bad sin fru Joséphine om att inte tvätta sig innan de skulle träffas i Paris. Boken ger dig en unik inblick i hur vårt luktsinne fungerar och du får nycklar som hjälper dig att till fullo utnyttja ditt femte sinne.

MARGIT WALSØ (född 1968) debuterade 2007 med den historiska romanen Kjære Voltaire, en berättelse om matematikern Emilie du Châtelet och hennes passionerade relation med Voltaire. Därefter har hon även skrivit romanerna Dronningens løfte (2013) och Parfymeorgelet (2018). Hennes böcker har översatts till flera språk. Hon har tidigare jobbat som förläggare för både skönlitteratur och facklitteratur och idag bor hon i Oslo där hon är verksam som chef för NORLA (Norwegian Literature Abroad).

Röster om boken:

»Intressant och tänkvärd bok. Det är en personlig berättelse och samtidigt en fängslande vetenskaplig och historisk redogörelse. Helhetsbetyg 4: Mycket bra.« Bibliotekstjänst

EPUB3: Reflowable
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Margit Walsø

  • Hjärtnot

    Margit Walsø

    Hemligheter, kärlek och en doft av Provence Ingrid är tjugofem år och vantrivs på jobbet vid ett laboratorium i Trondheim. En dag hittar hon en samling essenser i barndomshemmets källare, sådana man använder för att göra parfymer. Hennes far hade ...