Historier jag hört i Skottland och andra berättelser om whisky (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
177
Utgivningsdatum
2022-09-28
Förlag
Stevali
Dimensioner
270 x 220 x 26 mm
Vikt
1196 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789189722002

Historier jag hört i Skottland och andra berättelser om whisky

Inbunden,  Svenska, 2022-09-28
323
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken tilldelades priset "Best in the world" i kategorin "Drinks history", vid den årliga internationella finalen i Gourmand Cookbook Awards, med motiveringen: "Hasse Nilsson levererar ett mästerverk om tusen och en berättelser om skotsk whisky och dess otroliga karaktärer. Texterna, vackert illustrerad, ger liv åt skurkarna, smugglarna, aristokraterna och damerna som byggt whiskylegender under årens lopp".

Här är den andra upplagan, reviderad med ny fakta och utökad med nya berättelser.

När den första upplagan av Historier jag har hört i Skottland publicerades 2021 omtalades den som en av de mest fascinerande whiskyböckerna någonsin. Osannolika skrönor, dramatiska händelser, förslagna skojare, fängslande livsöden och fantastiska män och kvinnor upphör aldrig att beröra.

Whiskyförfattaren Hasse Nilsson tar oss med genom dessa faktastinna, halvt skönlitterära noveller. Det är en hisnande, humoristisk resa genom whiskyhistorien, ömsom fabulerad, ömsom stringent, vibrerande välskriven och ackompanjerad av fler än 200 makalöst vackra bilder. Ett måste för den whiskyintresserade, liksom för alla som uppskattar en riktigt god berättare och riktigt bra berättelser (2 nya i denna utgåva).

Hasse Nilsson är sedan många år en av Sveriges mest publicerade dryckesskribenter och en av våra mest anlitade provningsledare. Som författare har han också skrivit böcker om Carl Michael Bellman och svensk visa. Han är dessutom flerfaldig svensk mästare och världsmästare i nyskrivna snapsvisor.

Sagt om boken

»En hyggligt blandad Manhattan kommer aldrig mer smaka som en hyggligt blandad Manhattan gjorde innan jag läste skrönan om Winston Churchills storslagna mamma. Hasse Nilsson är inte enbart en fena på att hitta roliga berättelser, han är också en fena på att berätta dem. Historier jag har hört i Skottland gör helt enkelt whiskyn mer njutbar! « Steffo Törnquist programledare och dryckeskonnessör

»En av Sveriges absolut vassaste whiskypennor fäktar fram både sanningar och osanningar i whiskyhistorien! Här är den bästa svenska whiskyboken på många år. Hasse Nilsson är en berättare som får upp oss i verbal brygga, medan vi nedbrottade ler snett över berättarglädje, faktarikedom och blir mer och mer sugna på whisky. Skål och god läsning!« Örjan Westerlund, författare och förläggare

»Whiskyvärlden är sprängfylld av anekdoter den ena mer fantastisk än den andra. Hasse Nilsson lyfter fram personer och händelser som engagerar från första raden. Som en av Sveriges kunnigaste provningsledare och med många år i whiskybranschen är Hasse Nilsson som klippt och skuren att ta oss med på denna historiska whiskyodyssé!« Ingvar Rönde, författare och whiskyskribent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Historier jag hört i Skottland och andra berättelser om whisky
  2. +
  3. Vår kokbok vego

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vår kokbok vego av Sara Begner (inbunden).

Köp båda 2 för 422 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hasse Nilsson

  • 100 nyskrivna vinvisor

    Hasse Nilsson

    Hasse Nilsson är flerfaldig svensk mästare samt världsmästare i nyskrivna snapsvisor. Han har också skrivit prisbelönta böcker och publikationer om svensk visa och om Carl Michael Bellman. Han är även känd som författare och journalist inom främst...