Rosenträdgården (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2022-12-09
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
25 x 200 x 140 mm
Vikt
325 g
SAB
Hc
ISBN
9789189723061

Rosenträdgården

(8 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-12-09
259
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En försommarmorgon finner den unga diakonen vid Regnmyra kyrka en känga under en av rosenbuskarna i församlingshemmets vackra trädgård. Det visar sig vara godsägare Mauritz Manners fot, och han förklaras senare död av rättsläkaren. Vad var det som drog honom till Rosenträdgården mitt i sommarnatten? Och vem placerade en ros i hans hand?

Hannah Schultz, utredare på polisen i Norrköping, får ärendet på sitt bord och det blir hennes första fall. Möjligen för att hon bor i byn där det misstänkta mordet har ägt rum. Att vara ensamstående mamma till tvillingar på fyra år, och att dessutom nyligen ha övertagit ett förfallet hus långt ut på landet, kanske inte är de bästa förutsättningarna för att utreda ett mord. Speciellt inte som byns invånare visar sig bära på djupa hemligheter.

"Den här byn sjuder av visdom. Men allt är inte av godo, det ska gudarna veta. Det finns det som borde komma fram. Gamla troll spricker i solljuset, eller förvandlas till stenar, om de avslöjas. Är det inte så det står i sagorna?"

Detta är en sorts deckare à la Agatha Christie i modern tappning. Personliga porträtt av invånarna i byn och deras förehavande blir till ett bildspel med målande bilder att se på sin inre filmduk.

Kristina Collén är socialarbetaren och universitetsläraren som började skriva barnböcker utifrån ett djupt rotat intresse för relationer och hur de påverkar oss. I hennes böcker återfinns såväl udda karaktärer som oväntad vänskap. Rosenträdgården - där feelgood möter spänning - är hennes debut som deckarförfattare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rosenträdgården
 2. +
 3. Frälsarkransen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Frälsarkransen av Kristina Ohlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Rosenträdgården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra, lättläst, fångar läsaren!
  Birgitta , 26 januari 2023

  En läsupplevelse, en lättläst och välskriven bok med spännande och klurig intrig. Levande och trovärdiga karaktärer! Hoppas det blir en uppföljning!

 2. Fin läsupplevelse!
  Stina , 25 januari 2023

  Jag älskar Agatha Christie-deckare så 'Rosenträdgården' är en mycket positiv bekantskap i Christie- anda. En trivsam och lättläst deckare med många udda och älskvärda personporträtt. Miljön känns till och med lite engelsk i och med trädgårdstemat och att den mördade bor på ett stort gods. Sökandet efter mördaren är både spännande, vindlande och oförutsägbart, så det är en riktig pusseldeckare. Vi får även ta del av rollfigurernas vardag som ensamstående mamma, som ny i polisyrket och hur det ... Läs hela recensionen

 3. En bok om mord
  Blomman , 10 januari 2023

  En bok om mord. Skriven med ett målande språk. Fina beskrivningar och tydliga karaktärer. Om en liten ort med många olika typer som finns med i boken. En bok som ger spännande funderingar vem är mördaren.

 4. Läsvärd bok!
  Tinka, 10 januari 2023

  Rosenträdgården är en deckare i feelgood format. Personerna är sympatiska och lätta att känna igen sig i. Historien är trovärdig men klurig och full av stickspår och överraskningar. Upplösningen är oväntad och spännande. Jag ser fram mot att läsa om nästa fall med Hannah och följa hennes liv med barn, arbete och vänner!

 5. En välskriven mordgåta!
  Annika Gardhorn, 10 januari 2023

  En välskriven historia, en mordgåta med driv, spänning och intressanta karaktärer. Boken är lätt att ta till sig och är skriven med ett trevligt uttryck.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Kristina Collén