Hoppas du dör kärringjävel! (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2023-04-20
Förlag
Lava Förlag
SAB
Lz
ISBN
9789189723481
Hoppas du dör kärringjävel! (häftad)

Hoppas du dör kärringjävel!

Häftad Svenska, 2023-04-20
249
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
"Varför, mamma, förstör du mitt liv när det är som allra bäst, när jag är som allra lyckligast? Hoppas du dör kärringjävel!" Med en hård smäll stängdes ytterdörren igen. Jag var så jävla arg, det fullständigt kokade inom mig!

Hoppas du dör kärringjävel är en sann berättelse där vi följer Lindas uppväxt med en alkoholiserad mamma. En värld mellan hopp och förtvivlan. Linda berättar öppet om hur hon själv faller in i ett ohälsosamt läkemedelsberoende och ger en ärlig skildring av hur ett beroende ter sig, utvecklas och avslutas. Vi läser om lögnerna och skuldkänslorna, men också om kampen för att till slut bli ren, för hennes familjs och hennes egen skull.

Boken riktar sig till dig som har erfarenhet eller känner någon med erfarenhet av att växa upp nära missbruk. Till dig som arbetar med människor i skola, förskola eller på andra områden. Till dig som vill få mer kunskap och insikt i familjesjukdomens kärna där skam och tystnadskultur skapar tragedier och utanförskap. Det är en bok som ger ett unikt perspektiv på ett alldeles för vanligt problem, ett problem vi måste ta hand om.
Visa hela texten

Fler böcker av Linda Jonsson

  • Samhällsorienteringens didaktik

    Karin Bergman, Linda Jonsson, Jonas Nordmark

    Samhällsorienteringens didaktik är en bok som belyser skolans demokratiuppdrag, och de samhällsorienterande ämnenas roll i detta uppdrag, med stort allvar. Författarna fokuserar på grundläggande allmändidaktiska frågor som rör demokratifostran och...

  • Pedagogisk takt

    Anna Ehrlin, Linda Jonsson

    Med utgångspunkt i begreppet pedagogisk takt lyfter den här boken fram betydelsen av att lärare över tid utvecklar en pedagogisk taktkänsla i det möte som sker i undervisningen. Denna taktkänsla relateras till lärarens didaktiska och relationella ...