Leukippe & Kleitofon (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
moly
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2024-05-21
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Faethon
Översättare
Ingela Nilsson
Illustratör/Fotograf
Monica Hellström
Dimensioner
218 x 145 x 26 mm
Vikt
505 g
SAB
Hceoa.01
ISBN
9789189728851

Leukippe & Kleitofon

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-05-21
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Eros makt är stor. Det vet den unge Kleitofon. Han och hans älskade Leukippe har kastats runt i en antik medelhavsvärld som lekbollar för ödet och åtrån. De har upplevt det mesta: sjörövare, trolldrycker och skendöd, trogen vänskap, sluga rätte gångstal och gudomliga ingripanden. Inför en främling i kuststaden Sidon spinner Kleitofon berättelsen om sina kärleksäventyr. Hans historia visar sig vara "rena romanen" och rymma allt från grekiska myter och exotiska bestar till utläggningar om begärets fysikaliska färdvägar och fördelarna med sex mellan män. Där kärleksguden råder är inget osannolikt.

Achilles Tatios var en grekisk författare, troligen verksam på 100 -talet, even tuellt i Egypten. Leukippe & Kleitofon, hans enda bevarade verk, hade stort inflytande under senare delen av antiken. Det lästes flitigt i medeltidens Bysans och fick spridning i det tidigmoderna Europa. Tillsammans med en handfull andra antika grekiska romaner har det påverkat det moderna berättandet och den moderna romanen. Men framför allt har Leukippe & Kleitofon förblivit egenartad läsning i egen rätt - ironisk och melodramatisk, subtil och burlesk, retorisk och slapstickartad. En litteratur lika illfundigt lynnig som Eros själv.

I ny översättning från antik grekiska av Ingela Nilsson. Med illustrationer av Monica Hellström och förord av Rebecka Kärde.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Leukippe & Kleitofon
  2. +
  3. Leukippe och Kleitophon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leukippe och Kleitophon av Achilleus Tatios (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Leukippe & Kleitofon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underhållande bok med högt tempo
    Horatius , 17 juni 2024

    En underhållande roman från antiken och en av de första romanerna någonsin? Väl värd att läsa även för den som inte är historiskt intresserad.

Visa alla 1 recensioner