Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2023-08-28
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form) / Söderberg, Fredrik (form)
Dimensioner
30 x 179 x 114 mm
Vikt
440 g
SAB
Dbc-fa.5,Kfa.54
ISBN
9789189733787

Världsandens partisaner : filosoferna, Tredje riket och den liberala demokratin

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-08-28
230
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Martin Heidegger, Carl Schmitt och Ernst Jünger tillhörde den liberala demokratins mest skarpsinniga kritiker, kom alla att på ett eller annat sätt att ansluta sig till nazismen och har var och en satt 1900- och 2000-talets tänkande i rörelse.

Svante Nordin berättar här vår tids politiska historia utifrån tre lika omstridda som inflytelserika tyska tänkare. Efter att den västliga liberalismen och kapitalismen befäst sin roll som det enda politiska alternativet har de ålagts rollen som världsandens partisaner i kamp mot ett globalt herravälde. Intresse för deras frågor och problemställningar har väckts från höger till vänster, hos tänkare som Michel Foucault, Jacques Derrida, Giorgio Agamben, Slavoj }i~ek och Aleksandr Dugin.

Idag är arvet från de tre filosoferna kanske mer brännande än någonsin tidigare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Världsandens partisaner : filosoferna, Tredje riket och den liberala demokratin
  2. +
  3. Den mjuka staten : feminiseringen av samhället och dess konsekvenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mjuka staten : feminiseringen av samhället ... av Erik J Olsson, Catharina Grönqvist Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 452 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världsandens partisaner : filosoferna, Tredje riket och den liberala demokratin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kreativa undergrävare.
    Dr. Larson., 9 september 2023

    Flyhänt men sedelärande idéhistoria om ljusskygga tyska tänkare och deras påverkan på filosofer som Derrida, Foucault och Alexander Dugin och andra kreativa undergrävare av västerländsk helig mark i form av rationell och logisk närvaro, demokratiska förhoppningar och vetenskapliga framsteg. Filosofen måste alltid vara en mullvad som störtar fundamentet för det verkligas skrytiga men skraltiga husbygge?

Visa alla 1 recensioner