God natt, oktober (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-10-24
Förlag
Media 24 / Digibook
ISBN
9789189739130
God natt, oktober (e-bok)

God natt, oktober E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2022-10-24
129
Läs i Bokus Reader för iOS och Android.
Adam flyttar tillsammans med sina föräldrar in i den nybyggda stadsdelen strax söder om centrum. Deras liv utspelar sig på liten yta, men den stora politiska världen är ständigt närvarande, om så endast i tanken. Varför är familjens lilla värld så bräcklig? Besöken utifrån går att räkna på ena handens fingrar.

Olyckan är ofrånkomlig. Mormor flyttar in, men också hennes tid är utmätt. Adam förbereder sig på ett alltför tidigt vuxenliv, genom 1980- och 90-talens Göteborg bär han ett revolutionens sköra hjärta i sina händer.

God natt, oktober är en uppväxtskildring om tillhörighet och försoning, om solidaritet och saknad, men också om punk, frigörelse och pepitarutiga kjolar.

Valle Wigers är född i Halmstad 1976 och uppväxt i Göteborg. God natt, oktober är hans debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av God natt, oktober. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. God natt, oktober
  ulla johansson, 12 januari 2023

  Boken är skriven på ett sätt så det känns som man helt är med Adam i de upp- och nedförsbackar i känslor han måste uppleva i de händelser han hamnar i. En väldigt bra bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Valle Wigers

 • Dit antiloper kommer för att dricka

  Peo Bengtsson, Valle Wigers

  Kirsten lämnar sitt gamla liv bakom sig och reser till Bali för att bearbeta en hastig och oväntad sorg. När hon landar i paradiset möter hon den mystiske och tilldragande Max, en man som bär på mörka stråk inom sig. De inleder en affär. Efter en ...

 • Berlin stadsdel för stadsdel : en hel guide till en delad stad

  Valle Wigers

  Nu kommer en tredje, uppdaterad utgåva av vår populära Berlinguide. En liten pärla som skiljer ut sig i floran av Berlinböcker. I stället för att som många traditionella Berlinguider lägga tyngdpunkten på historiens vingslag och sevärdheter av oli...