Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2023-08-15
Förlag
The Book Affair
Dimensioner
27 x 169 x 104 mm
Vikt
165 g
SAB
Dokb,Vef
ISBN
9789189740167

Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-08-15
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
LIVSKODEN ENLIGT HJÄRNAN Bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress

Den här boken bjuder in dig till en spännande resa i hjärnans landskap. Du får ta del av forskning som på ett lättillgängligt sätt beskriver hjärnans olika delar. Dessa delar bildar olika medvetandelager som dagligen visar sig och påverkar både oss själva och andra.

Det är lätt att bara köra på och slita på hjärnan. Men! Stopp! Det är dags att bygga en stark hjärna istället för att slita ut den.

De olika delarna i hjärnan kan växa sig större eller förminskas. Allt beroende på vad vi gör och hur vi använder dem. Därför att hjärnan faktiskt är lika formbar som muskler. Hjärnan formas och omformas hela tiden, så den viktiga frågan är: vad formar du din hjärna till? Starka hjärnmuskler ger dig en airbag mot stress, mer energi och gör dig mer nöjd och glad. Varför? Jo, därför att vi upplever världen utifrån hur vårt hjärnlandskap ser ut.

Det är inte så enkelt som att man har ett starkt inre eller inte. Det är en kondition som kan tränas upp. Det handlar om att leva ett medvetet liv och arbetsliv och inte låta sig köras över av gamla biologiska program i hjärnan som gärna vill ta över helt. Det handlar om att bygga andra delar i hjärnan starkare som en motvikt mot dessa. Och här spelar självklart även den miljö du befinner dig i en viktig roll vilket också lyfts i boken.

För mycket stress och påfrestningar leder till förslitningsskador på hjärnan som på sikt leder till psykisk ohälsa. En hjärna som du tar hand om genom att bygga avgörande delar i hjärnan starkare, ökar istället ditt välmående.

Lättillgängligt, vetenskapligt underbyggt, personligt och pedagogiskt med flera målande exempel beskriver Lena Skogholm hjärnan del för del och ger dig massor med konkreta verktyg och tips för hur du kan bygga avgörande delar i hjärnan starkare. Nu är det dags att ge hjärnan vad den behöver! Nu är det dags att bygga starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress.

Lena Skogholm har som beteendevetare och pedagog specialiserat sig på hur vi kan ha praktisk nytta av hjärnforskning i vardagen. Som föreläsare är hon flitigt anlitad och har med sina gedigna kunskaper och smittande energi inspirerat tiotusentals människor. Hennes första bok Bemötandekoden Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv kom ut 2016. Den blev en omedelbar succé och har sålts i över 70 000 exemplar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress
  2. +
  3. Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bemötandekoden : konsten att förstå sig på männ... av Lena Skogholm (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Oerhört viktig bok!
    Gunnel Ryner, 6 november 2023

    En lättläst, pedagogisk och inspirerande bok om hur vi stärker våra hjärnor och gör dem mer motståndskraftiga. Så viktigt budskap i den tid vi lever i, med ständigt ökande krav, stress och psykisk ohälsa. Med avstamp i en berörande personlig berättelse, och baserat på forskning, förklarar författaren hur våra hjärnor fungerar och hur vi kan ta hand om dem (och därmed oss själva) på ett bättre sätt. Läs den! Och sätt den i händerna på alla du bryr dig om.

Visa alla 1 recensioner