Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2023-08-30
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
250 x 175 x 17 mm
Vikt
532 g
SAB
Qca,Veod
ISBN
9789189750814

Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker

(31 röster)  |   Läs 9 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2023-08-30
234
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


God mat förlänger livet

Att behöva tänka på blodsockret betyder inte att du måste äta smaklös eller fettsnål mat. Tvärtom! Här får du tips på alla läckra råvaror, kryddor och ingredienser som också är bra för kroppen. Med Stora diabetskokboken kommer du aldrig få slut på måltidsidéer.

Boken innehåller närmare 100 skräddarsydda recept för diabetiker, varav de flesta ger förslag på variationer, exempelvis alternativt protein. Det är en utökad och uppdaterad version av den populära Diabeteskokboken för män och passar alla som behöver tänka på blodsockret, vikten eller hälsan i stort, såväl köttätare som vegetarianer.

Birgitta Höglund har lång erfarenhet som kock och har under åren skapat tusentals hälsosamma recept, och gett ut sju receptsamlingar. Lars-Erik Litsfeldt kom ut med sin första bok om diabetes redan 2005 och har sedan dess skrivit flera titlar som även getts ut på flera språk.

Omkring hälften av befolkningen i västvärlden har god hälsonytta av att minimera intaget av kolhydrater, särskilt allt socker, och i stället äta mera av naturligt protein och fett. Om de gör så har de chans att vända på utvecklingen mot kronisk metabol sjukdom, och i stället anträda vägen mot en förbättrad hälsa. Det går utmärkt att äta god och mättande mat under dessa premisser, vilket Stora Diabeteskokboken av Birgitta Höglund och Lars-Erik Litsfeldt visar. Dr Annika Dahlqvist

Ett högt blodsocker är förödande för kroppen värre än höga blodfetter. Det visar vetenskapen allt tydligare. Med hjälp av recepten i den här boken får du inte bara ett stabilt blodsocker, du kan också njuta underbart god mat varje dag. En riktig win-win! Ann Fernholm, doktor i Molekylärbiologi
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker
 2. +
 3. Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv av Birgitta Höglund (inbunden).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra!
  Ngoma, 12 juli 2024

  Många bra recept! Genomtänkt och inspirerande! Jag har de flesta av Birgitta Höglunds kokböcker och den här är precis lika bra som de övriga!

 2. Stora Diabetes kokboken
  Nina S, 6 maj 2024

  Dietisten säger att jag ska undvika mättat fett och i kokboken var det bara mättat fett. Så inte så bra.

 3. Viktiga &lättillgängliga recept
  AnnKatrin Noreliusson, 5 februari 2024

  Jag gillar Birgittas recept, jag mår bra av den kost hon delar med sig av, så även denna receptbok är toppen!

 4. Diabeteskokbok
  Maja Albert, 23 november 2023

  Förordet var rörigt, svårt att veta om det handlade om typ 1 eller typ 2 i texten. Växlade om vartannat. Tur att jag är kunnig inom diabetes. Var egentligen ute efter recepten.

 5. Lchf
  Anders Westin, 14 november 2023

  Perfekt för personer med Diabetes 2. Det är lätt att hamna i matleda med alla restriktioner för att hålla blodsockret i schack. Det utan att behöva ta så mycket mediciner att hjärtat börjar gnissla.

 6. Bra recept
  Helena Pettersson, 8 oktober 2023

  Älskar denna bok. Mycket goda recept. Lätt att följa. Och man får så mycket inspiration. Hoppas att ni kommer med en ny bok snart.

 7. Krångliga recept med många ingredienser
  Karin Furmark, 2 oktober 2023

  Om jag är diabetiker och behöver enkla vardagsrecept för att nå målen dvs. sänka blodsockret, så tyckte jag inte boken motsvarade detta. Tidskrävande att laga, och då kanske man skippar dem.
  Förordet, då man förklarade sjukdomen, var svårförståelig för en person som inte redan är påläst. Jag hade precis läst "Koll på diabetes typ 2, av Kerstin Brismar, som forskat om sjukdomen och fått en pedagogisk och lättförståelig genomgång av sjukdomen och blev faktiskt besviken när jag läste Stora ... Läs hela recensionen

 8. Matnyttig kunskap
  Ulla-Lena Lindqvist, 25 september 2023

  Lättläst information om hur kropp och kost samarbetar. Livet är inte slut om du har fått diabetes eller "bara" förhöjda värden.
  Goda och roliga recept med många fina tips.
  En personligt skriven kokbok. Känns som att vi lagar mat tillsammans.😊
  Mår bättre, har gått ner i vikt och både läkaren och jag är nöjda.
  Tog till mig ordet "Lagom". Världens bästa ord!

 9. God mat för diabetiker
  Annika Martinsson, 18 september 2023

  Enkla och varierande recept med smaker man känner igen. Även nya recept inspirerade från ett internationellt kök. Bra inköpslistor på sådant som är bra att ha hemma. Mina smaklökar kommer inte att bli uttråkade trots en livslång diet.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna