Skogens roll i energi- och klimatomställningen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-09-05
Förlag
SNS Förlag
ISBN
9789189754171

Skogens roll i energi- och klimatomställningen E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-09-05
29
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Skogen är en värdefull resurs ur många avseenden. Utöver virkesproduktion erbjuder den nyttigheter såsom förnybar energiproduktion, insatser till biokemiska produkter, rekreationsmöjligheter och biologisk mångfald. Skogen är dock en begränsad resurs där nyttjandet av ett värde kan behöva göras på bekostnad av ett annat.

I denna rapport analyserar Robert Lundmark den svenska skogens roll i energi- och klimatomställningen med utgångspunkt i de ekonomiska värdena av skogen, skogsbruket och skogens klimatnytta. Bör skogen stå kvar för klimatets skull eller brukas av samma anledning? Går det att undvika att kortsiktig klimatnytta sker på bekostnad av långsiktig klimatnytta och vice versa?

Analysen visar på komplexiteten i sambanden mellan skogens olika nyttigheter och problematiken med förenklad målstyrning. Skogens samhällsnyttor måste beaktas tillsammans och avvägningar och prioriteringar är nödvändiga för att uppnå en balans mellan olika värden och ett för samhället optimalt nyttjande av skogen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Robert Lundmark