Staden. I råttans år (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-09-29
Förlag
Romanus & Selling
ISBN
9789189771239

Staden. I råttans år E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-09-29

Styckköp

150

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"... en samtida kollektivroman med hög igenkänningsfaktor. Det som händer i Sverige idag och som vi ofta bara får möta i nyhetsrubrikerna kommer i Kumlins roman nära, blir verkligt och angeläget."/Jenny Westlin Green, BTJ-häftet 18, 2023

"... en imponerande, berörande, välskriven och stark debut..." /kapprakt.se

Stockholm januari 2020. I Husby funderar nittonåriga Yoselin över hur livet ska bli, samtidigt som åttioettåriga Lilly i Sollentuna tänker på hur livet blev. På Kungsholmen brottas Jonas med vad det innebär att vara en bra förälder medan Marisa är orolig över hur hon ska orka med arbetet inom sjukvården. På samma gång börjar ett virus att sprida sig ute i världen, ett virus som kommer allt närmare. Debuterande Lina Kumlin skapar en hög samtidskänsla av annalkande katastrof när vi genom fyra familjer får följa pandemins framfart.

"Staden. I råttans år" är en fängslande roman om staden i sig och om dess olika livsvillkor, och om hur tidigare upplevelser formar oss och våra relationer. En berättelse om hur vi kämpar med de förutsättningar vi har fått, i den tid vi lever i precis här och nu.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »