Spelbubblan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (81.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Petra Garnås
Utgivningsdatum
2023-06-07
Förlag
Bookea
ISBN
9789189782914

Spelbubblan Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2023-06-07

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En helt vanlig, medelålders, småbarnsmamma hamnar i ett svårt spelmissbruk. Hon bor i en slumrande småstad och har ett välbetalt men småtrist jobb som ekonom på ett mindre företag. För att liva upp sin händelsefattiga vardag börjar hon spela på arbetstid.

Plötsligt börjar hon längta efter att gå till jobbet, till den spelbubbla som ingen känner till. När hon vinner sina första tusenlappar känns ruset och kicken i hela kroppen. Känslan är oslagbar. Sakta tar spelandet över hennes liv och vinsterna blir till förluster. Under en eftermiddag spelar hon bort hela familjens matkonto. Lösningen blir ett SMS-lån, att berätta för maken om vad som pågår är otänkbart.

Spelmissbruket blir till slut så allvarligt att det kraschar hennes äktenskap och utlöser en psykos. Spelbubblan spricker och hennes arbetsgivare kommer på henne med att ha förskingrat över en miljon kronor, vilket leder till såväl en polisanmälan, som att Kronofogden kopplas in.

"Spelbubblan" är en självbiografisk berättelse om att hamna i spelmissbrukets klor och krascha totalt. Författaren berättar öppet om hur lätt det var att falla in i beroendet och om den tuffa vägen till spelfrihet. Ständigt återkommer frågan: Hur kunde hon hamna här?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »