Den druckna apan och andra essäer (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (161.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Kristofer Kamiyasu
Utgivningsdatum
2023-08-23
Förlag
Bookea
ISBN
9789189798786

Den druckna apan och andra essäer Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2023-08-23

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hur behandlades egentligen de mest sårbara i början av covid-19-pandemin? Kommer vi i framtiden kunna uppnå en medellivslängd på över 100 år? Dessa och en rad andra saktuella frågor anvhandlas i denna essäsamling som spänner över skönlitteratur, medicinsk etik, immunologi och andra medicinska teman. Dessa områden, som idag ofta betraktas separat, hänger ihop då det finns flera gemensamma nämnare. En sådan är en experimentell hållning, och här diskuteras Lars Gyllenstens författarskap i såväl en nyskriven essä som en äldre.

I en annan essä om skönlitteratur figurerar både Johann Wolfgang von Goethe och Esaias Tegnér, tillsammans med Horace Engdahl. Covid 19-pandemin diskuteras i några essäer, där ett evolutionärt perspektiv på viruset och dess evolution och mutationer är centralt.

Andra medicinska teman handlar om immunsystemet och dess sinnrika uppbyggnad, gamla mediciner som ännu används, samt hur vi egentligen kan bli. Kommer vi kanske i framtiden att kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar med hjälp av ett vaccin?

Det och mycket annat hanteras i denna högaktuella bok som tar avstamp i medicinsk etik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Frostegård