Gerlachs skugga (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2023-10-12
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
29 x 207 x 134 mm
Vikt
470 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189825574
Gerlachs skugga (häftad)

Gerlachs skugga

Häftad,  Svenska, 2023-10-12
241
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
November 1945. Kriget är slut. De tyska soldater som via Baltikum flytt från östfronten och internerats i Sverige ska enligt den tyska kapitulationsakten utlämnas till Sovjetunionen. En av dessa soldater är överstelöjtnant Herman Gerlach, som varit verksam inom den tyska underrättelsetjänsten Abwehr.

Gerlach rymmer från interneringslägret och i samband med rymningen mördas en svensk sjuksköterska brutalt. Såväl polisen som den militära underrättelsetjänsten kopplas in i jakten på rymlingen och den förmodade mördaren, men även den amerikanska och den sovjetiska underrättelsetjänsten visar stort intresse för den tyske officeren. Båda vill ha Gerlach utlämnad eftersom han sägs ha exceptionella kunskaper om både Röda armén och Sovjetunionen.

Den svenska regeringen hamnar i en besvärlig sits och tvingas till en närmast omöjlig balansgång i sina försök att inte stöta sig med någon av stormakterna. Situationen blir alltmer spänd och kraven från de båda supermakterna allt hårdare. Snart tycks det som om själva den svenska nationella suveräniteten står på spel.

Gerlachs skugga är en agentroman, en politisk thriller, som utspelar sig i skuggan av den så kallade baltutlämningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gerlachs skugga
 2. +
 3. Fem pjäser och en scen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fem pjäser och en scen av Jan Käll (häftad).

Köp båda 2 för 470 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Käll

 • Fem pjäser och en scen

  Jan Käll

  "Banken är inte ute efter att ta era liv. Banken vill ha igen sina pengar. Det som pågår nu är återbetalningen. Ni betalar med av med en del av det ni förtjänar på ert arbete. Sakta men säkert. Det är en mödosam process. Men tänk så här: en v...

 • I smältdegeln

  Jan Käll

  "Fadern kunde inte tänka sig något mer pinsamt än att sittande på huk med utslagna armar och till ett barn ropa: "Kom till pappa". Den typen av beteende var förljuget. Det var småborgerligt, av onödig tradition påtvingat standardbeteende. "Jag är ...