Livet är som ett piano : om bankmannen Göran Collert (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2024-04-02
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Sjöström, Eva (red.) / Molin, Simon (form)
Dimensioner
216 x 136 x 18 mm
Vikt
368 g
SAB
Lz Collert, Göran
ISBN
9789189826205

Livet är som ett piano : om bankmannen Göran Collert

Inbunden,  Svenska, 2024-04-02
310
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Göran Collert tillhör de tunga makthavarna inom den svenska bankvärlden, framför allt för hans stora insatser för Sparbanksrörelsen. Det var han som under 35 år räddade en del av folkhemmet, Sparbankerna som byggts upp över hela landet när de var på väg mot undergång. Collert räddade dessa från att förstatligas eller övertas av någon av de andra storbankerna. Han förde idéerna bakom dessa småbanker vidare också i ett idogt föreläsningsarbete över hela riket.

I denna vänbok berättas inte bara om Collerts bankliv utan också om hans privatliv, hur han levde när han lämnade kontoret: hans familjeliv, hans omfattande kulturella intressen. Ändå förblir Collert, tack vare den stora professionalism som ständigt vägledde honom, Mr Sparbank i författarens ögon.

Thage G Peterson är välkänd som politiker, flerfaldig minister och talman i Sveriges riksdag. Han är även författare till ett flertal böcker, senast Elin i mitt liv Om Elin Wägner och mitt unga jag. Thage G har även fortsatt sina studier och för bara några år sedan avlade han en teologie kandidatexamen. Thage G och Göran Collert arbetade under många år tillsammans inom Sparbanksrörelsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livet är som ett piano : om bankmannen Göran Collert
 2. +
 3. Så här blev Warren Buffett en av de rikaste i världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så här blev Warren Buffett en av de rikaste i v... av Per H Börjesson (häftad).

Köp båda 2 för 569 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thage G Peterson

 • Elin i mitt liv : om Elin Wägner och mitt unga jag

  Thage G Peterson

  Om Elin Wägner och mitt unga jag Bänken på kyrkogården i Bergs socken i Småland blev en viktig plats i pojken Thages liv. Och för fortsättningen av hans långa och ovanliga livsresa. Där satt han sida vid sida med den inflyttade författaren Elin Wä...