Min tid i Främlingslegionen - en sann berättelse (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (266.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Örjan Blix
Utgivningsdatum
2023-06-29
Förlag
Vibery Audiobooks
ISBN
9789189846203

Min tid i Främlingslegionen - en sann berättelse Ljudbok

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2023-06-29

Styckköp

89
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Vad är det som gör att en yngling i sina bästa år lämnar sin trygga vardag i Mellanmjölkens land för att skriva in sig i franska Främlingslegionen? Och hur kommer det sig att någon överhuvudtaget stannar kvar under de fem obarmhärtiga åren utan att desertera? Är det bara en tjockskallig okuvlig vilja? Eller ligger någonting annat bakom?

Det har nu gått mer än 20 år sen jag lämnade Frankrike. Min ambition är att försöka ge en så rättvis bild av Legionen som möjligt. Mycket har fallit i glömska, särskilt namn har jag svårt att komma ihåg. Vaga minnesbilder, som att söka i ett töcken. Små fragment av ett pussel som fogas ihop. Breven som jag skickade till min tvillingbror under den här tiden har varit till stor hjälp i det kronologiska händelseförloppet. Som ett tidsdokument beskriver "Min tid i Främlingslegionen" vad jag fick gå igenom. Det här är min historia.

"Som legionär har du svurit eden - du ska vara beredd att offra ditt liv för ett främmande land - Frankrike. Det är ett elitförband som den franska regeringen kan sätta in varhelst den behagar"
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Min tid i Främlingslegionen - en sann berättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Publicerad på eget förlag, utan redaktör?
    Sigge, 11 september 2023

    Korta bitar intressant, resten obeskrivligt påvert språk, rasistiskt och misogynt. Kan inte ha lästs av en redaktör. Avrådes.

Visa alla 1 recensioner