De fallna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
636
Utgivningsdatum
2023-11-23
Upplaga
2
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 43 mm
Vikt
974 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189850514

De fallna

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-11-23
213
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En gång i tiden brann Manheim, människornas värld, av förödande krig. De fallna, utkastade från himmeln för ett brott de begått, ville som hämnd lägga gudarnas älskade skapelse under sig. Efter stora förluster på båda sidor bestämde sig de fallnas härskare för att ingå en fred med människornas kungar. Åttahundra solvarv senare konspirerar härskarens högra hand, Fenrir, med högt uppsatta rådgivare och herremän för att störta tronen, återuppta krigen och lägga människornas riken under de fallnas styre.

I Älvarike ligger kung Amund Grip sjuk och hans son, prins Are, trånar efter kungatronen. Men prinsen är inte en lämplig tronföljare. När han får höra att kungen vill tillsätta Ulv Stormvråk, rikets skattemästare, som ställföreträdande regent brister Ares hjärta och får honom att smida egna planer.

Ulv Stormvråk har just förlorat sin fru i ett stråtrövaröverfall, och försöker hantera förlusten tillsammans med sin dotter Tora, då han hamnar i maktspelet mellan kungen och hans son. Prinsen anklagar Ulv för ett brott han inte har begått och skeppar iväg honom för att träla hos de fallna medan Tora skickas till ett ökänt barnhem. Ulv måste nu fly för att försöka rädda sin dotter, stoppa prins Are och återupprätta sin heder. Men behöver Tora verkligen räddas? Hon har inte gett upp och har inga planer på att snällt stå ut med terrorn. I hennes bröst brinner hämndens låga ...

De fallna är en storslagen äventyrsroman, full av intriger, svek, kärlek och hämnd, som utspelar sig i en vikingatida fantasyvärld med djupa rötter i nordisk folktro och mytologi. En värld fylld av ondska, trolldom och farliga varelser. Boken är den första delen i en trilogi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De fallna
 2. +
 3. Sången från underjorden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sången från underjorden av Sebasthian W Thörn (häftad).

Köp båda 2 för 399 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De fallna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs! Läs! Läs!
  Andreas Costell (Sundsvall), 5 maj 2024

  Boken är bland det bästa jag har läst och definitivt den bästa debutboken jag läst.
  Stor inspiration från Tolkien och George R.R. Martin, men den står verkligen på egna fötter!

Visa alla 1 recensioner