Mental styrka för musikartister (häftad) NY
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
91
Utgivningsdatum
2024-05-15
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Hasselrot Ekerlid, Marie (red.)
Dimensioner
210 x 135 x 8 mm
Vikt
132 g
ISBN
9789189868113

Mental styrka för musikartister

Häftad,  Svenska, 2024-05-15
243
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Liksom idrottare, soldater, poliser eller annan blåljuspersonal måste hålla huvudet kallt i pressade, stressade eller extrema situationer, behöver även musikartister, inför publik, prestera och leva upp till många gånger väldigt höga förväntningar. De ska med hjälp av sitt instrument, vare sig det är stämband, piano eller fiol eller något annat instrument, tolka och förmedla musiken och ge publiken sitt allra bästa. Mycket kan hända under en konsert eller föreställning. Kanske har man inte sin allra bästa dag, är förkyld eller inte i toppform.

Då gäller det att behålla sitt lugn, inte tappa fattningen, bli panikslagen eller frysa till is. En situation som väcker obehag av något slag har en tendens att sätta sig i skallen och kan ställa till det rejält nästa gång man ska in på scenen. Boken bygger på Igor Ardoris (Lic. mental tränare och pedagogisk konsult) program för att bygga mental styrka Budo Mental Training, som finns tillgängligt gratis på Spotify.

I boken berättar tre utövande musikartister vad programmet har givit dem i fråga om att bygga mental styrka och därigenom hantera stress och press mycket bättre än tidigare. Vi får också personliga små berättelser, ibland dråpliga, vad som kan gå fel. Exempelvis svälja en fluga när man sjunger utomhus eller strax innan en pianokonsert tvåla in händerna och upptäcka att det bara finns kallvatten som knappt sköljer bort all tvål.

Efterordet är skrivet av Lars-Eric Uneståhl, nestorn i Sverige när det gäller mental träning. Han berättar bland annat om sitt arbete med symfoniorkestrar och sångare från Operahögskolan. Den här boken är ett måste för blivande professionella musiker, redan utövande musikartister och för den delen alla som på något sätt står inför en publik, exempelvis skådespelare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mental styrka för musikartister
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 482 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »