Ringfuru (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2024-02-09
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
21 x 200 x 128 mm
Vikt
355 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189869059

Ringfuru

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2024-02-09
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Juni 1714. I närheten av sockengränsen mellan Järfsiö och Dilsbo i Hälsingland. Kronolänsman Erik Forsbeck och hans kollega Petter Lundman beger sig upp till Piparvallen där en hemkommen soldat tagit en stuga i besittning. Väl framme möts de av uppjagade vallpigor som hittat en ung pojke dränkt i Stormyrtjärnen.

Det viskas om trolldom och om släkter som ligger i bitter fejd. När ett nyfött barn hittas dött i en kallkälla, och en slagbjörn börjar härja runt vallen blir Forsbeck tvungen att stanna. Gamla synder gör sig påminda och snart befinner sig Forsbeck insnärjd i en härva av konspirationer och ond bråd död.

Vad är det för ondska som rör sig i allt snävare cirklar runt Piparvallen? Är det en vettlös soldat, män på jakt efter blodshämnd, eller någonting betydligt allvarligare?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ringfuru
 2. +
 3. Rummet i jorden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rummet i jorden av John Ajvide Lindqvist, John Ajvide Lindqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ringfuru. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare med driv!
  -, 14 april 2024

  "Samuel hade knappt hunnit lämna Piparvallen innan han märkt att någon följde efter honom på avstånd."

  Med stora förväntningar återvände jag till kronolänsman Forsbecks värld och lät mig förflyttas till 1700-talets Hälsingland. Det är lätt att leva sig in i historien, när fakta blandas med fiktion, och Erik Nilshammar lyckas fånga mig med så många spännande detaljer som hjälper mig att resa bakåt i tiden.

  Sveriges stormaktstid, där folktro och kristendom kolliderar hos befol... Läs hela recensionen

 2. Historisk kriminalroman

  Ringfuru är en historisk kriminalroman från 1700-talets Hälsingland och andra boken om kronolänsman Forsbeck. Där Kråkmorsdalen är första boken.

  Ringfuru är inspirerad av verkliga händelser och personer som levde i Hälsingland under 1710-talet. Erik Nilshammar har dock tillskrivit karaktärerna egenskaper och lagt skeenden till handlingen som saknar historiska belägg. Men han gör det med bravur och inlevelse. Med välgestaltade karaktärer och detaljerade miljöbeskrivningar sugs man som... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Erik Nilshammar