Egon Nilssons bästa affär (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (272.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Sebastian Karlsson
Utgivningsdatum
2024-01-23
Förlag
Bookea
ISBN
9789189870284

Egon Nilssons bästa affär Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2024-01-23

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I mitten av 1980-talet gör Egon Nilsson, en erfaren säljare av pappersmaskiner, sitt livs bästa affär med Sovjetunionens industridepartement som kund.

En stormig vårkväll trettio år senare utanför Mullsjö, i gränstrakterna mellan Skaraborg och Småland, är högstadieläraren Siv Olsson på väg hem från ett lika stormigt föräldramöte. På skogsvägen utanför sitt hus, tiotals mil från närmsta hav, hittar hon en utslagen dykare. Mot bättre vetande tar Siv med sig mannen hem.

Det visar sig vara en sovjetisk marinofficer som i 27 år har levt på Vänerns botten, i en hemlig undervattensbas, i tron att Sovjetunionen fortfarande existerar.

Sivs möte med mannen innebär en sommar där hela hennes liv ställs på ände. Det relativt lugna livet som språklärare i det fridfulla Mullsjö är slut när hon och hennes nyfunna bekantskap blir jagade av någon som vill göra sig av med spåren till det förflutna.

"Egon Nilssons bästa affär" är en humorfylld internationell spionthriller om Sovjetunionens sammanbrott och lite annat. Berättelsen utspelar sig i huvudsak i ån Tidans dalgång, från dess källor i söder till utloppet i Vänern.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Danielson