Något att frukta (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (258.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Elin Strand (del 3)
Inläsare
Lars Winclair
Utgivningsdatum
2024-03-11
Förlag
Bookea
ISBN
9789189881235

Något att frukta Ljudbok

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2024-03-11

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Något att frukta är en högoktanig spänningsroman med en samhällsrealism som överträffar det mesta. Karaktärer från båda sidor av lagboken målas upp på ett trovärdigt och skrämmande sätt - utan att författaren någonsin är ställningstagande - och det är olidligt spännande ända till sista raden. Peter Johanssons spänningsromaner håller en klass som kan jämföras med stora deckarförfattare som Jens Lapidus och Anna Jansson. Han är Sveriges nutida svar på banbrytande författarskap!" /Katarina Vastamäki, redaktionschef

Alla har de något att frukta. Otrohet, utpressning, hämnd och död.

Allt tyder på att Elin Strands dödslista återigen är aktiverad, när en av de gängkriminella ungdomar som tidigare attackerade henne dör under dramatiska former.

De sammansvurna poliserna Eric Mikaelsson och Torbjörn Schert ? de enda som känner till Elins mörka hemlighet ? oroar sig för att inte längre kunna skydda henne när en motiverad kriminalpolis tar upp jakten, pådriven av högst personliga skäl.

Långt ifrån sitt forna jag och med den tidigare musikkarriären lagd i spillror är varje dag i fängelset en plåga för Mohammad Ahmad. En oväntad möjlighet att återerövra någonting värdefullt, och en önskan om vedergällning, tänder emellertid hans livsgnista på nytt.

Lojaliteter skiftar snabbt när före detta vänner byter sida. De överlevande från tidigare sammandrabbningar får ännu en gång sina liv sammanflätade i en otäck spiral av våld, utpressning och hämnd. Vem överlever? Vem dör? Insatserna är skyhöga och utgången oviss.

Något att frukta är den tredje och avslutande delen i den uppskattade - och lika mycket uppskakande - serien om hämnaren Elin, Instagrampolisen Eric och gangsterrapparen Mohammad och föregås i kronologisk ordning av Och sen så är jag död och Det vita spöket.

"Med Något att frukta sätter Peter Johansson fingret på den varböld som är vårt samtida Sverige. En hårdkokt thriller á la Mickey Spillane som får oss att känna med offren och njuta när förövarna faller - och här faller de tungt. Det här är precis vad svensk spänningslitteratur behöver." /Cyril Hellman, författare och journalist

Peter Johansson, född 1969, debuterade som författare 2021 med spänningsromanen Och sen så är jag död, vilken följdes upp med Det vita spöket 2023.

Som låtskrivare och producent är han en pionjär inom modern dansmusik på nittiotalet och starkt bidragande till det svenska musikundret med artisten Pandora, som hittills sålt över sex miljoner album världen över.

Sedan millennieskiftet har Peter verkat inom olika sälj- och affärsutvecklande roller för amerikanska teknikbolag.

"Något att frukta" är Peter Johanssons tredje roman
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Något att frukta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Seg och förutsägbar tyvärr
    Magnus Nilsson (Stockholm), 15 mars 2024

    Verkligen bra rubrik det är själva boken som är det. Börjar kännas som en tv serie när man ska släppa säsong tre då ettan varit en succé.
    Ingen spänning kvar, allt är väldigt förutsägbart förutom Linköping som kändes för påhittat.
    Nej, nog bra att huvudkaraktären dör så att det får komma lite nytänk. Sen är uppläsaren Lars Winclair något av den låååångsaaaamaste uppläsaren jag varit med om, tur att det finns speedknapp för att öka på.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Johansson