Tillbaka till Pompeji (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Theo och Ramona (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2004-08-01
Upplaga
2
Förlag
Roslagstext
Dimensioner
210 x 140 x 18 mm
Vikt
340 g
SAB
Hc,u
ISBN
9789197124034
Tillbaka till Pompeji (inbunden)

Tillbaka till Pompeji

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2004-08-01
129
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Förskräckt stirrar Ramona på Theo, plötsligt är allt en mardröm.
Ramona är på skolresa till ruinstaden Pompeji. Hon mår dåligt av gipsavtrycken av dem som dött under vulkanutbrottet som utplånade staden. Hon sätter sig ner för att vila och somnar.
När Ramona abrupt väcks ser hon ett levande Pompeji. Ramona inser att hon blivit förflyttad i tiden till Pompeji, före vulkanutbrottet. Hon blir jätterädd. Hon vet att staden kommer att utplånas, alla människor kommer att dö, även hon och Theo om de inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när vulkanen kommer att förinta staden, om hundra år, om tio år eller om tio minuter...

"Tillbaka till Pompeji ger en stunds avkopplande läsning för bokslukaråldern." BTJ, lektör Agneta Warheim.

"Spänningen växer genom oväntade vändningar..." Åbo Underrättelse, Finland, Siv Illman.

"Detta är den efterlängtade omarbetade nyutgåvan av succéboken Tillbaka till Pompeji. Debutboken som Kim M. Kimselius gjorde dundersuccé med julen 1997 och gav henne smeknamnet "Blekinges Astrids Lindgren."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tillbaka till Pompeji. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Toppen bok!

  Kim Kimselius tog mig med storm. Det tog bara ett par dagar och sedan var boken färdigläst! "Tillbaka till pompeji" är en av dagens bästa böcker. Den erbjuder allt från vänskap och spänning och hemsk död, men också hopp och kärlek.

  Rekommenderas varmt!

 2. Vågar du följa med till Pompeji?
  Lisa Hågensen, 10 februari 2015

  Jag önskar jag var 12 år igen, och hade Kim M Kimselius bokskatt framför mig! Hennes spännande, historiska äventyrsböcker måste vara vad varje läshungrig, äventyrslysten unge älskar att sätta tänderna i!

  Tillbaka till Pompeji är Kims första bok i serien om Ramonas och Theos resor i det förflutna, och det är i den här boken de båda barnen, Ramona från vår tid och Theo från år 79 e kr, träffas för första gången.

  Vi får följa Ramona på studieresan till Pompejis ruinstad, och nä... Läs hela recensionen

 3. Kim M. Kimselius fantastiska debutbok
  Kristina Simar, 21 juli 2011

  Som alltid är Kim M. Kimselius böcker otroligt välskrivna och intressanta. De är mycket lärorika och jag tror att många ungdomar lär sig historiska händelser på ett lättsamt och givande sätt, genom att läsa Kims böcker. Egentligen vore de perfekta som undervisningslitteratur i historia för mellanstadiet. Jag tror barn lär sig bättre om texten är spännande skriven. Läroböcker brukar ofta vara ganska trista i sin utformning. Alla böcker som jag läst av Kim M Kimselius håller samma höga klass oc... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kim M Kimselius

Övrig information

"Äntligen är den här! Den efterlängtade omarbetade nyutgåvan av succéboken "Tillbaka till Pompeji". Debutboken som Kim M. Kimselius gjorde dundersuccé med julen 1997."

Förskräckt stirrar Ramona på Theo, plötsligt är allt en mardröm. Ramona är på skolresa till ruinstaden Pompeji. Hon mår dåligt av gipsavtrycken av dem som dött i vulkanutbrottet som utplånade staden. Hon sätter sig ner för att vila och somnar. När Ramona abrupt väcks ser hon ett levande Pompeji. Ramona inser att hon blivit förflyttad i tiden till Pompeji, före vulkanutbrottet! Hon blir jätterädd. Hon vet att staden kommer att utplånas, alla människor kommer att dö, även hon och Theo, om de inte tar sig därifrån i tid. Men hon vet inte när vulkanen kommer att förinta staden, om hundra år, om tio år eller om tio minuter...