Försoningsläran och Genvägen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
54
Utgivningsdatum
1998-03-01
Upplaga
1
Förlag
Amelius
Originalspråk
Danska
Originaltitel
Forsoningslæren og Genvejen
Dimensioner
215 x 152 x 7 mm
Vikt
180 g
SAB
Cnb
ISBN
9789197250313
Försoningsläran och Genvägen (inbunden)

Försoningsläran och Genvägen

ett budskap från den översinnliga världen till alla som bär benämningen kristen

Inbunden,  Svenska, 1998-03-01
127
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Försoningsläran och Genvägen är sammanlagt tre avhandlingar från den översinnliga världen som vänder sig till alla som bär benämningen kristen. Huvudsyftet med detta verk är att frambringa den slutliga reformationen av kyrkan, belysa dess fel och brister, samt att en gång för alla klarlägga Kristi ursprungliga lära, befriad från århundradens påhitt och förvanskningar.
Detta verk är den andra av tre böcker i den så kallade Vandra mot Ljuset-serien. Medan huvudverket Vandra mot Ljuset samt tilläggsboken Frågor och Svar tar upp och belyser en rad olika mycket intressanta ämnen, klargör Försoningsläran och Genvägen uteslutande de rent kyrkliga frågorna, felaktigheterna och missförstånden.
Hur mycket av den kristna läran som är användbar och hur mycket som bör kasseras, framgår mycket tydligt när man läst Försoningsläran och Genvägen. Vad kan göras för att bland annat hejda kyrkans fall? Varför går allt färre i kyrkan, speciellt den yngre generationen? Varför känner många att de inte hittar den andliga friden, lugnet och svaren på livets stora frågor innanför kyrkans domäner? Varför är många av texterna i bibeln så ologiska och motsägelsefulla, i stället för att vara klara och entydiga?
Försoningsläran och Genvägen visar hur vi kan skapa en ny grund att stå på, en grund byggd på sanningens fasta underlag, utan ett föråldrat och bakåtsträvande tänkande. Liksom de två andra titlarna i Vandra mot Ljuset-trilogin, vilar också detta verk på en fullständigt fri grund och tillhör inget religiöst eller annat samfund.
Undersök, läs, diskutera och förstå!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Försoningsläran och Genvägen
  2. +
  3. Nordiska gudasagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska gudasagor av Katarina Harrison Lindbergh (inbunden).

Köp båda 2 för 206 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Michael Agerskov

Övrig information

Agerskov, Johanne. Försoningsläran och Genvägen Ett budskap från den översinnliga världen till alla som bär be nämningen kristen Amelius Förlag. Ca 54 sidor. "Försoningsläran och Genvägen" är tre avhandlingar från den översinn- liga världen som vänder sig till alla som bär benämningen kristen. Syftet med detta verk är att frambringa den slutliga reformationen av kyrkan samt att en gång för alla klarlägga Kristi sanna lära, befriad från århundradens påhitt och förvanskningar. I detta verk får man en fullständig klarhet i varför kyrkan befinner sig i den djupa kris den själv har satt sig i, och varför människorna sviker kyrkan. Liksom huvudboken "Vandra mot Ljuset" och verket "Frågor och svar", tillhör inte heller detta verk något religiöst samfund, även denna bok vilar på en fullständig fri gurnd. Läs och förundras. Robert Kelmen