Lär dig leva : mindre stress - mer närvaro (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2014-12-10
Förlag
Inre Hälsa Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Dokb
ISBN
9789197260008
Lär dig leva : mindre stress - mer närvaro (inbunden)

Lär dig leva : mindre stress - mer närvaro

Mindre stress Mer närvaro

(271 röster)  |  Läs 49 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-12-10
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor

BOKEN ALLA PRATAR OM! TOPPAR FÖRSÄLJNINGSLISTORNA I SVERIGE JUST NU!

I den här banbrytande boken visar Mats Billmark och Susan Billmark att det är fullt möjligt att komma till rätta med stress och oro.

De berättar hur viktigt kommunikation är för att ett förhållande ska fungera och att förändring är ett måste om du inte är tillfreds med ditt liv.

På ett enkelt och tydligt sätt förklarar de varför medveten närvaro i nuet är nyckeln till ett lugnare, gladare och mer harmoniskt liv.

"Någon gång har vi alla varit med om att allt plötsligt faller på plats och att vi under några korta ögonblick upplever ett lugn och en inre stillhet som vi vill stanna kvar i och ha mycket mer av.

Du vet säkert vad vi menar, några sekunder av total kärlek och intensiv glädje tillsammans med ditt barn, din partner, ditt husdjur eller en fantastisk upplevelse i naturen. Du har fått uppleva ett litet smakprov av medveten närvaro."

LÄR DIG LEVA är boken med livskunskapen som kommer förändra många människors liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lär dig leva : mindre stress - mer närvaro
 2. +
 3. Våga vara rädd : en bok om utmattningssyndrom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Våga vara rädd : en bok om utmattningssyndrom av Emma Holmgren (kartonnage).

Köp båda 2 för 317 kr

Kundrecensioner

Det finns 49 recensioner av Lär dig leva : mindre stress - mer närvaro. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inte imponerad
  Lotta, 16 januari 2017

  Tyckte boken var trist och kom inte med några nya tips. Gammal skåpmat. Tyckte dessutom författarna framstod som oerhört självgoda. Överreklamerad bok.

 2. Läsvärd
  Eva Östlund, 4 maj 2016

  Har inte läst hela boken, men det jag hunnit med är toppen. Det är en otroligt lugnande och lättläst bok.
  //Eva

 3. Lär dig leva

  Mycket intressant läsning med hög igenkänningsfaktor kommer att ha den nära mig så jag kan läsa vissa delar om och om igen.

 4. Inte riktigt för vuxna
  Maria, 27 april 2016

  På gott och ont är den nästan barnsligt grundläggande. Det är säkert bra för personer som aldrig någonsin tänkt på personlig utveckling tidigare (kanske ungdomar), men för de flesta blir den nog för tramsig.

 5. Lär dig leva
  Anna Maria Nilsson, 17 mars 2016

  Mycket läsvärd och tänkvärd bok. Mycket handlar och att vi ska fånga nuet och inte leva i sennet eller dået.

 6. Inte värd pengarna
  Helena, 6 mars 2016

  Jag hade höga förväntningar på boken, men sanningen är att den inte innehöll mycket av egentlig substans. Varje kapitel är ganska kort och innehåller en hel del citat och några ganska klyschiga kommentarer av författaren. Det finns säkert några som har nytta av boken men jag hade absolut rekommenderat potentiella köpare att först bläddra i boken och bilda sig en uppfattning om den (sen kan man köpa den online hos t ex Bokus då den är mycket billigare här än hos en fysisk bokhandel...)

 7. En lättläst bok
  Disco (Sundbyberg), 13 februari 2016

  En lättläst bok med många olika bra tips och berättelser från egna livsupplevelser . En bok som absolut är värd att läsas.

 8. En jätte bra bok för unga föräldrar..
  Anne Maarit Mikkonen, 4 februari 2016

  En väldigt bra bok för dagens unga stressade föräldrar ,läs den innan ni stressar ihjäl hela familjen! !
  Eller till dom som gått in i väggen !

 9. Lättläst
  Lena , 20 januari 2016

  Lättläst med korta stycken. Boken innehöll en hel del självklarheter, men för den som behöver det kan det ju vara bra.

 10. Ytlig bok
  Susanna Eriksson, 18 januari 2016

  Tyvärr motsvarade inte denna bok mina förväntningar. Det var inget nytt man lärde sig och boken upplevdes som lätt ytlig.

 11. Jättebra tips, lättläst!
  Anna Wallman, 18 januari 2016

  En del har klagat på att boken är en rad självklarheter och inte teoretisk nog. Har du ångest och är stressad så är den här boken lättsmält och det gillar jag!

 12. Inte så djupt innehåll
  Josefin Andersson, 15 januari 2016

  Jag blev nyfiken på boken eftersom alla talar om den men tyckte uppriktigt sagt inte att den tillförde mycket. Den är full av bra citat men kapitlen känns ganska fragmenterade och innehåller inte så jättemånga konkreta tips och råd. Boken är också skriven med stort typsnitt och det är ganska glest mellan raderna vilket gör att sidantalet, om det hade varit en pocket med liten text, kanske som bäst skulle ha uppgått till 50. Jag skulle inte rekommendera den, eller åtminstone tipsa potentiella ... Läs hela recensionen

 13. Fantastik bok!
  Andreas Sir Holtstein, 20 november 2015

  Var lite tveksam i början, men efter jag läst boken har jag fått en helt ny syn på livet! Hade jag haft möjlighet hade jag gett den till alla jag känner i julklapp!

 14. Lite överhypad
  Maria Larsson, 10 november 2015

  Den här boken innehåller flera bra tips men är väldigt ytligt skriven och full med floskler. Textstorleken är stor och sidorna ganska luftiga. Trots det är den inte dålig, men jag hade hellre sett att den hade haft en djupare behandling av de olika teman som den tar upp - och, för vad man får, kanske hade kostat häften så mycket. Jag skulle råda den som funderar att köpa den att gå och bläddra lite i den i en affär först för att få en bättre bild om den kan vara något för dig.

 15. Klockren!
  ulla Solar Kunz, 30 oktober 2015

  Jag kan inte vara utan den, efter att ha lånat och lånat om och läst den 3 gånger var jag tvungen att köpa den för den är reserverad hela tiden. Jag försöker att få min dotter att läsa den för jag tycker hon stressar alldeles för mycket.vi får se om jag lyckas!

 16. En bok att ha med sig i vardagen
  Lena Grip, 28 oktober 2015

  Har inte läst klart den men jag tycker att den är mycket bra det jag hittills har läst. Har även visat den för min 25-åriga son. Jag hoppas att han läser den när jag är klar med den.

 17. Plattityder
  Jennie Lind, 27 oktober 2015

  Extremt grundläggande och inget för de av oss som har grundläggande insikt i och kunskap om medveten närvaro och basic psykologi.

 18. Hmm...
  Anna, 25 oktober 2015

  Lånade den på biblioteket och är glad att jag inte köpte den. Gillar att läsa den här typen av böcker i vanliga fall och den här var väl helt ok, småtrevlig och sådär, men det var inget som var nytt direkt i den. Det mesta har jag hört förr.

 19. Klart läsvärd
  Majsandehex (RIMBO), 16 oktober 2015

  Den här skulle man ha läst långt innan väggen. Nu blev det efter o när man kan ta in lite igen vad man läser. Himla bra bok.

 20. Upprepningar
  Emma, 14 oktober 2015

  Nej, kan inte rekommendera den! Hade inte köpt den, om jag vetat mer om innehållet. Jag blev besviken, eftersom en nära anhörig blivit så förtjust i den. Men vi är alla olika! Hade min "jobbiga" tid på 70- och 80-talet och då fanns inte begreppet "gå in i väggen". Man kämpade på och det gick bra det med. Kanske hade jag haft nytta av den då? Eller inte!

 21. Självhjälp till att må bra
  Kerstin Elisabeth Olsson, 8 oktober 2015

  Många bra saker att tänka på för att må riktigt bra. Lättläst, många aha-upplevelser! Absolut värd att ha till hands och bläddra i.

 22. Läs denna bok!
  Lottis, 7 oktober 2015

  Underbar bok! Många bra tips och kloka ord hur man lär sig att vara närvarande och medveten. Jag kommer inte att låna ut denna boken, jag vill alltid ha den tillgänglig när jag behöver den.
  Jag köpte ytterligare fyra ex av denna bok för att ge våra barn. Jag rekommenderar denna boken varmt.

 23. Bra
  KB, 30 september 2015

  En bok bra att ha. Ibland behöver man lite upplysning. Trevliga och lätta tips för att ta sig igenom vardagens kullerbyttor. Man blir aldrig fullärd.......

 24. nää
  Eira, 30 september 2015

  Inte alls djupgående på det sättet jag önskar, för att få förståelse för vikten av att leva i nuet och stressa mindre. Upprepande och dåligt språk. Bra idé till bok men inte alls vad jag förväntade mig.

 25. Toppenbok
  Anita, 28 september 2015

  Det här blir min bibel framöver. Något att återkomma till gång på gång. Visdomsord som alla kan ta till sig och använda i vardagen.

 26. Leva
  Syster M, 17 september 2015

  Läs den som en kapitelbok eller bara slå upp en sida. Kommer med goda tips och råd. Använd det som känns bra och ta resten med en nypa salt.

 27. SUVERÄN BOK!
  K. Friberg, 17 september 2015

  Lär dig leva är en suveränt bra bok. Alla som stressar runt och aldrig stannar upp borde läsa den.
  På ett träffsäkert sätt fångar boken upp saker som gör livet enklare att leva!

 28. Besviken
  Emma, 14 september 2015

  Hade höga förväntningar utifrån att den verkat så populär, men jag blev ganska besviken. En del av budskapet är jättebra, men den är inte så bra skriven, den är språkligt sett väldigt rörig utformad, kursiv och fet text blandas till exempel hejvilt.

 29. Inget nytt
  Snurran76, 12 september 2015

  Har läst en mängd självhjälpsböcker och denna är inte på något sätt spektakulär. Mår man dåligt är det bättre att investera i en bra terapeut än att köpa den här boken.

 30. Lättläst, tänkvärd och igenkännande!!!
  Kvinna 45 år, 10 september 2015

  En bok man kan återkomma till många gånger för att påminna sig själv om vad som är viktigt i livet. Även många konkreta "tips" för till varaktiga förändringar 👍

 31. Njutning
  Eva Pernilla Kristina Fritz, 7 september 2015

  Läs ett kapitel i taget, begrunda och reflektera innan du pratar med några väl valda vänner kring den= Ett vinnande koncept.

  Boken, och Susan och Mats, har gett en större insikt i och kring livet.

  Jag rekommenderar boken varmt!

 32. Lättläst
  Monika Bölander, 31 augusti 2015

  En bok för personer som inte har någon lust att fördjupa sig i ämnet. Lätt att läsa och enkel att ta till sig.

 33. Tankeväckande
  Malin Karlsson, 13 augusti 2015

  Många bra tankar och tips. Jag behöver bli påmind om detta. Vissa delar känns som marknadsföring och alla idéer passar inte mig. Boken är dock läsvärd och kan läsas om.

 34. Visst ja!
  Mimmi (Norrköping), 7 augusti 2015

  Boken är bra skriven, blir typ som en faktabok som gör att man blir påmind om vad man bör tänka på mm
  Den är lättläst med stor text och lagom mellanrum mellan styckena. Klart godkänd. Kanske bättre för personer som inte varit medvetna innan och inte vet hur de skall förändra för att det skall bli annorlunda.
  Själv blev jag mest påmind. Du mår som du tänker!

 35. Bästa boken för många
  Tove, 7 augusti 2015

  En fantastisk bok. Lättläst och tänkeväckande.
  Boken är värd mycket och ger svar på många frågor. Jag vill inte låna ut den, men den blir en present som jag kommer att ge till flera av mina vänner.
  Rekommenderar alla att läsa den!!

 36. Lättläst information för oerfarna
  Siv Thorson, 19 juni 2015

  Den behandlade många olika och viktiga ämnen. Jag hade högt ställda förväntningar efter allt positivt jag läst om den.

  Jag blev inte hjälpt av den. Diskuterade detta med en väninna som liksom jag är i 70-årsåldern och har haft många livskriser som vi tagit oss igenom.

  Jag behöver en bok som behandlar min situation nu, dvs änka efter ett långt äktenskap. Hur skaffar man nya riktiga vänner?

  Jag är orolig, rastlös och saknar självkänsla, Finns det nåt att läsa om detta?

 37. Denna bok borde finnas i alla människors hem :-)
  Anette Jansson, 3 juni 2015

  Jag har aldrig blivit så berörd, tagen och haft så stor nytta av någon bok som denna, och då har jag läst ett antal böcker inom samma genre tidigare.
  Den har gett mig ett lugn inombords och kändes som den sista pusselbiten som behövdes - en livlina - min bibel. En bekräftelse på ens tankar men även otroligt många tips/övningar. Susan och Mats beskriver på ett enkelt och bra sätt hur det faktiskt är och hur vi fungerar. Jag har boken framme jämt, läser en liten bit men även hoppar tillbak... Läs hela recensionen

 38. Inget nytt
  Anette Jäderfeldt, 21 april 2015

  Den var väldigt enkel och något som jag snabbläser på bussen. Trevlig men inget märkvärdigt. Några saker var ändå kloka och jag fick mig en påminnelse om vissa saker

 39. En bok för alla)
  Lena Ekström, 13 mars 2015

  "Tack för en fantastiskt bra bok! Alla människor borde ha er bok! Jag och min man läser ur den för varandra och det leder till fina och "nyttiga" samtal. Den är så lättläst och enkel att ta till sig. Boken innehåller många bra och enkla kom-i-håg och råd.

  Sidan 57 i boken har blivit en livlina för oss.

  Varmt tack för att ni skrev "Lär dig leva"!"

 40. ÄLSKAR MIN NYA BIBEL
  Katrin Skoglund, 12 mars 2015

  "Jag har precis fått boken och sträckläste. Nu tänker jag läsa den igen. Den är så lättläst och enkel att ta till sig. Man kan läsa olika kapitel. Slå upp ett bara och läsa. Det är stor igenkänningseffekt. Det här får bli min bibel 2015! Det är en underbar bok som både ger mig tröst och hjälp att fokusera på det som är viktigt i livet."

 41. Bok för nybörjare
  evalena, 11 mars 2015

  Håller med en annan recensent, om att jag själv blev besviken. Har man läst några böcker i ämnet tidigare blir det mest repetition. Men för den läsare som nyss börjat tänka i de här banorna kanske boken ger mer. En enkel grundbok för nybörjare, varken mer eller mindre. Jag skulle själv rekommendera någon annan bok, då den riktar sig så brett och är så allmänt hållen att jag tror den inte ger särskilt mycket hjälp till någon. En annan bok som jag istället skulle rekommendera är Gnisselzonen av Anna Hallén.

 42. Konkreta tips
  Siv Carina Lundén, 19 februari 2015

  Boken är skriven utifrån författarnas egen verklighet och känns därför trovärdig och sann. Som läsare får man ingång till egna tankar, eftersom man känner igen sig.
  Nyttigt att ge sig tid att landa sina tankar.

 43. Osäker på om jag skulle rekommendera boken.
  christina dicksen, 18 februari 2015

  För den som är "ny" i sitt tänkande över livet, så är boken säkert bra.
  Jag har läst många böcker inom området stress, personlig utveckling mm, och tycker att den
  är "som alla andra böcker"...varken bättre eller sämre. Egentligen en upprepning av alla andra böcker som finns på marknaden.
  Fick ingen aha-upplevelse direkt. Hade nog hoppats på "mer"...

 44. Nej

  Den innehåller samma saker som alla andra böcker om samma sak.Inget nytt alls,hade jag haft en chans att titta på den innan så hade jag inte köpt den.

 45. LÄS NU OCH FÅ ETT BÄTTRE LIV

  Underbar bok..har något att säga alla. Rekomenderas varmt. Ger bra insikt och hjälp för oss alla. Så skönt att inte vara ensam om att ha varit där

 46. Här och nu!
  Livsnjutaren, 14 februari 2015

  Lättläst bok som gör livet lättare att leva här och nu. Man tror ofta man vet och kan hur man ska göra. Denna bok rekommenderas varmt.

 47. Ala som är stressade - LÄS!
  Marie, 7 februari 2015

  Jag rekommenderar starkt att alla som känner sig ständigt uppe i varv, alla stressade att läsa denna bok, den har hjälpt mig att tänka på ett lite annorlunda sätt. Detta är en mycket lättläst bok som det är lätt att känna igen sig i.
  Lätta tips för att kunna ta kontroll över tankar, många exempel om hur det var för författarna

 48. Leva
  Pettersson, 13 juli 2007

  Så bra bok... köp nu!!
  Sträckläste den på en gång..

 49. Mycket bra bok!!
  Malin Friberg, 28 januari 2006

  Den här boken sträckläste jag. Extra trovärdig blir den eftersom författarna själva har gått igenom en längre utbrändhet.
  Deras erfarenheter, råd och tips var ovärderliga för mig i min väg tillbaka. Rekommenderas varmt!

Visa alla 49 recensioner

Recensioner i media

"Tacksamheten över att någon valt att skriva en så här underbar bok med många redskap i går inte att beskriva i ord. Jag hoppas den kommer hjälpa dig lika mycket som den hjälper mig!" Anne-Marie Eriksson

"En mycket läsvärd bok för alla med stressrelaterade symtom." Inga-Lill Morén Hubinette, Läkare

"Kan verkligen rekommendera LÄR DIG LEVA! Den får mig att varva ner och stressa av. Känner mig både gladare och positivare:" Eva Vigulv

"Fick boken av min fru. Är egentligen ingen större bokläsare men oj vad många bra råd jag har fått att hantera både min stress och oro." Mattias Ljung

"Är sååå lycklig att jag hittade denna bok, den hjälper mig när tankarna blir för mycket. Rekommenderar LÄR DIG LEVA till alla jag känner." Erika Lindström

"Boken är min bibel vid frukostbordet varje morgon, kommer aldrig att låna ut den. Mitt verktyg 2015!" Mikaela Thim

"Jag har läst många böcker om stress, men LÄR DIG LEVA är helt klart bäst. Så många klockrena och bra tips som jag har tagit till mig." Ulrika Bäckman

Bloggat om Lär dig leva : mindre stress - mer närvaro

Innehållsförteckning

1. Att stänga av
2. Hur uppväxten präglar oss
3. Stress - vår tids prest
4. Barn- och ungdomsstress
5. Förväntansoro
6. Oro
7. Ångest
8. Tvångsmässiga - skrämmande tankar
9. Skuld
10. Förväntningar och måsten
11. Vad är perfekt?
12. Hälsosamma tankar
13. Du blir vad du tänker
14. Att leva i nuet
15. Irritation och ilska
16. Kommunikation
17. Våga vara bestämd och våga säga nej
18. Skvaller
19. Tidsplanera och organisera
20. Träning
21. Sömn
22. Medicinera?
23. Stimulantia gör inte livet lättare
24. Färg och form är viktigt för välbefinnandet
25. Ordning och reda
26. Förändringar och vanor
27. Du förtjänar att må bra!