En Livs Levande Bok Om Raine Navin & Gunilla Skyttla (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
1999-01-01
Upplaga
2
Förlag
Akantus Edition
Medarbetare
PETRI, GUNILLA, 1941-
Illustrationer
ill.
Dimensioner
275 x 210 x 11 mm
Vikt
680 g
SAB
Ibz Navin, Raine,Lz Navin, Raine,Ibz Skyttla, Gunilla,Lz Skyttla, Gunilla
ISBN
9789197265478
En Livs Levande Bok Om Raine Navin & Gunilla Skyttla (inbunden)

En Livs Levande Bok Om Raine Navin & Gunilla Skyttla

Inbunden Svenska, 1999-01-01
290
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Jeppsson, Tina, Petri, Gunilla. En livs levande bok. . Hallen & Hallgren förlag. Ca: 96 sidor. . En högst personlig bok om ett konstnärspar från Kalmar. Raine Navin, textilkonstnär, fd tillförordnad professor, resande i livsfilosofi, levnadskonstnär och inspiratör. En 65-årig ung man med drygt trettio år av konstnärlig upptäcktsresa bakom sig. Livskamraten och textilkonstnären Gunilla Skyttlas Hjärta bankar för kärlek och medmänsklighet. I trettio år har hon vridit och vänt på hjärtat som symbol för omsorg och generositet. Med rötter i den svenska hemslöjds- traditionen och huvudet i den fria konsten representerar de en obändig livsglädje. På konstfack på 60-talet skolades de båda av den dynamiske Edna Martin som förespråkade ett fritt textilt skapande. Nu är de själva förebilder för en ung generation konstnärer. Möt dem i en personlig bok av journalisterna Tina Jeppsson och Gunilla Petri och i bilder av fotograf Rolf Lind.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En Livs Levande Bok Om Raine Navin & Gunilla Skyttla
  2. +
  3. Sakralt och profant : om Gunilla Sjögrens konstnärskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sakralt och profant : om Gunilla Sjögrens konst... av Gunilla Sjögren (inbunden).

Köp båda 2 för 599 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Minns ni affischen "Det är inte klokt vad det är skönt att leva" från 1970-talet? Den retade och gladde. Vem kunde vara så glad? Raine Navin i Kalmar så klart. Textilkonstnär, f d tillförordnad professor, resande i livsfilosofi, levnadskonstnär och inspiratör. -Ooooohhh, så roligt. Det är ett av hans stående uttryck. Denne 65-årige unge man med drygt trettio år av konstnärlig upptäcktsresa bakom sig. En manlig Pippi Långstrump som bara vägrar att bli vuxen. Livskamraten Gunilla Skyttlas hjärta bankar för kärlek och medmänsklighet. I trettio år har hon vridit och vänt på hjärtat som symbol för omsorg och generositet. Med rötter i den svenska hemslöjdstraditionen och huvudet i den fria konsten representerar de en obändig livsglädje. På Konstfack på 60-talet skolades de båda av den dynamiska Edna Martin som förespråkade ett fritt textilt skapande. Nu är de själva förebilder för en ung generation konstnärer. Möt dem i en personlig bok av journalisterna Tina Jeppsson och Gunilla Petri och i bilder av Rolf Lind som samarbetat med dem i över trettio år.