A Vista teknik, hur du blir en bättre notläsare, del 1-rytmbilder (häftad)
Format
Häftad (Spiral)
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2020-12-14
Upplaga
1
Förlag
KHMP Förlag
Illustrationer
noter
Dimensioner
290 x 220 x 15 mm
Vikt
740 g
Komponenter
Ringbuch
SAB
Xa
ISBN
9789197298735

A Vista teknik, hur du blir en bättre notläsare, del 1-rytmbilder

Del 1 - Rytmbilder; hur du blir en bättre notläsare

Häftad,  Svenska, 2020-12-14
367
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vista teknik, hur du blir en bättre notläsare är en bok som på ett effektivt sätt tar din notläsning till nya höjder. Den utnyttjar din förmåga att se i bilder vilken är den princip vi använder oss av när vi läser vanlig text. I denna första del används rytmbilder för att träna upp den här typen av seende. Dessa rytmbilder presenteras på ett metodiskt sätt med förklarande texter och många övningar. Stor betoning läggs också på gehöret, som är ett underskattat element när det gäller notläsning. Boken riktar sig till alla som vill utveckla sin notläsningsförmåga och kan användas för att lära sig noter från grunden eller för att utveckla, som titeln antyder, sin "a vista teknik". Boken har blivit standardlitteratur hos ett flertal folkhögskolor, gymnasier, kulturskolor och högskolor runt om i landet och har även fått fin kritik i flera musiktidningar. Denna reviderade upplaga (år 2006) har utökats med ytterligare 80 sidor och är fylld med övningar och exempel på hur du kan förbättra din notläsning. Boken kom ut för första gången 1996.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. A Vista teknik, hur du blir en bättre notläsare, del 1-rytmbilder
 2. +
 3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 616 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kenneth Holmström

 • Psalmer för Gitarr : 28 kända psalmer arrangerade för sologitarr

  Kenneth Holmström, Bengt Jonsson

  Psalmer för Gitarr är ett häfte med 28 av våra mest kända psalmer arrangerade för sologitarr. Psalmerna är hämtade ur psalmbokens "ekumeniska" del som är gemensam för de flesta svenska kristna samfund. I häftet hittar du psalmer som: Blo...

 • The easy way to sight-read rhythms

  Kenneth Holmström

  Is there a shortcut to learn how to sight-read rhythms? Well, this book may be the answer to that question! Here you'll find almost 200 pages of instructions and exercises that will make you an excellent sight-reader of rhythms in no time! The uni...

Övrig information

A vista-teknik, hur du blir en bättre notläsare - del 1 är en bok som på ett effektivt sätt tar din notläsning till nya höjder. Den utnyttjar din förmåga att se i bilder vilken är den princip vi använder oss av när vi läser vanlig text. I denna första del används rytmbilder för att träna upp den här typen av seende. Dessa rytmbilder presenteras på ett metodiskt sätt med förklarande texter och många övningar. Stor betoning läggs också på gehöret, som är ett underskattat element när det gäller notläsning.

Boken riktar sig till alla som vill utveckla sin notläsningsförmåga och kan användas för att lära sig noter från grunden eller för att utveckla - som titeln antyder - sin a vista teknik. Boken har blivit standardlitteratur hos ett flertal folkhögskolor, gymnasier, kulturskolor och högskolor runt om i landet och har även fått fin kritik i flera musiktidningar.

Denna reviderade upplaga har utökats med ytterligare 80 sidor och är fylld med övningar och exempel på hur du kan förbättra din notläsning.

Kenneth Holmström är frilansmusiker och improvisationspedagog, utbildad vid musikhögskolans afrolinje i Göteborg. Han har sedan examen 1990 arbetat som elbaslärare vid ett flertal folkhögskolor och gymnasier i västsverige, samt i elbasmetodik och ensemble vid musikhögskolan i Göteborg.