Birgitta : riddarens dotter som blev helgon (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
89
Utgivningsdatum
2012-03-01
Upplaga
1
Förlag
BK Sesam
Dimensioner
210 x 150 x 5 mm
Vikt
141 g
SAB
uHc
ISBN
9789197353168
Birgitta : riddarens dotter som blev helgon (häftad)

Birgitta : riddarens dotter som blev helgon

Häftad Svenska, 2012-03-01
169
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Birgitta Birgersdotter levde på 1300-talet. Hon var dotter till en av Sveriges mäktigaste män och blev själv landets mest berömda kvinna. Tiden bjöd på stora samhällsförändringar med en ny lag för hela riket och förbud mot träldom. Kristna värderingar var förankrade och kyrkans bud styrde människors liv. Birgitta var starkt påverkad av religionen och upplevde, att hon var utsedd till att uträtta något stort i världen. Vid sju års ålder hade hon en syn, där jungfru Maria valde ut henne genom att sätta en krona på hennes huvud. Birgitta ville göra gott och hon ville, att människor skulle vara goda. Men hon levde mitt i maktens högborg och fick under hela sitt liv erfara att verkligheten ofta långt väldigt långt ifrån idealen. Berättelsen om Birgittas långa och innehållsrika liv är som en uppdiktad roman. Den här boken förmedlar bilden av Birgitta med hjälp av en lättläst text och ett vardagsnära språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Birgitta : riddarens dotter som blev helgon
  2. +
  3. Wolfgang Amadeus Mozart : berättelsen om ett underbarn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Wolfgang Amadeus Mozart : berättelsen om ett un... av Christina Israelsson (häftad).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Israelsson Willman

  • Askungen - ett spel om mobbning

    Christina Israelsson Willman

    Askungen - ett spel om mobbning är musikteater för barn, som kan spelas av barn för barn, t.ex i kulturskolan eller i grundskolan - rollistan är anpassad för att alla ska kunna vara med - eller av vuxna för barn, t.ex. i amatörteaterns familjeföre...

Bloggat om Birgitta : riddarens dotter som blev helgon