Den sovande rösten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2013-07-22
Upplaga
1
Förlag
Gavrilo förlag
Översättare
Djordje Zarkovic
Originaltitel
La voz dormida
Dimensioner
190 x 132 x 25 mm
Vikt
443 g
SAB
Hce
ISBN
9789197359078
Den sovande rösten (häftad)

Den sovande rösten

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-07-22
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den sovande rösten är en djupt gripande roman om kvinnorna som hamnade på den förlorande sidan efter spanska inbördeskriget och fick sitta i Francos överfulla fängelser i ovisshet om de skulle dömas, friges eller avrättas. Den bygger på vittnesmål med överlevande som författaren ägnade flera år åt att leta upp och intervjua. Kvinnorna förnedrades, torterades och förföljdes av Francodiktaturen långt efter krigsslutet, och i över femtio år var de tvingade till tystnad och viskningar - de sovande rösterna ?

I centrum för romanen står fem kvinnor: Hortensia, som är höggravid och dömd till döden; Elvira, vars enda brott är att hennes bror är på fel sida; Tomasa, som har sett hela sin familj bli dödad; Reme, fembarnsmor och dömd till tolv år för att ha sytt en republikansk flagga.

Och Pepita, Hortensias lillasyster, som varken är ?röd? eller "fascist" och som helst vill hålla sig utanför. Men besöken hos systern i fängelset gör att hon långsamt blir indragen även i andra fångars öde. Och hon blir förälskad i Jaime, en kommunist på flykt - en rörande och utsiktslös kärlekshistoria i ett grymt efterkrigssamhälle.

Den sovande rösten griper tag om läsaren från den första raden, imponerar med sin dramatiska intensitet och historiska äkthet och har ett unikt kvinnligt perspektiv. Romanen blev en försäljningssuccé i Spanien och fick de spanska bokhandlarnas pris för Årets bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den sovande rösten
  2. +
  3. De gömda rummen

De som köpt den här boken har ofta också köpt De gömda rummen av Care Santos (pocket).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dulce Chacón

Bloggat om Den sovande rösten