Tvåtusen år i Gävlebygden. En historisk, kulturell och språklig resa från järnåldern till plaståldern. (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Arkeologi och kulturhistoria
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
1999-11-01
Förlag
Knights Förlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
280 x 215 x 25 mm
Vikt
1300 g
SAB
Nccaz Gävle
ISBN
9789197360814
Tvåtusen år i Gävlebygden. En historisk, kulturell och språklig resa från järnåldern till plaståldern. (inbunden)

Tvåtusen år i Gävlebygden. En historisk, kulturell och språklig resa från järnåldern till plaståldern.

Inbunden,  Svenska, 1999-11-01
262
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Vet du, att Gävle fram till 1900-talet var en av Sveriges ledande sjöfarts- och industristäder? Staden har härjats av flera förödande bränder från det Gävle blev stad 1446. 2/3 av stadens byggnader reva under andra halvan av 1900-talet.
"Tvåtusen år i Gävlebygden" handlar om stadens utveckling från Kristi födelse till nu, om hur ett litet fiskeläge och handelsplats vid medeltidens början växte till en av Sveriges viktigaste städer inom flera områden från 1700-talet och framåt.
Boken ger en bred bild av Gävlebornas liv. Den innehåller historiska tillbakablickar och behandlar teknik, konst, dräkt, heminredningar, språkutveckling, massmedier, sport och mycket annat. Gävlebor som gjort stora insatser på olika områden finns med, men också de som verkat i skymundan, t ex stadsoriginalet "Mårtsbo-Slim".
Följ prylar och "patrask" under tvåtusen år!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tvåtusen år i Gävlebygden. En historisk, kulturell och språklig resa från järnåldern till plaståldern.
  2. +
  3. Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945 av Henrik Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Sterner

Övrig information

Sterner, Jan. Tvåtusen år i Gävlebygden. En historisk, kulturell och språklig resa från järnåldern till plaståldern. Knights Förlag. Ca: 300 sidor Vet du, att Gävle fram till 1900-talet var en av Sveriges ledande sjöfarts- och industristäder? Staden har härjats av flera förödande bränder från det Gävle blev stad 1446. 2/3 av stadens byggnader revs under andra halvan av 1900-talet. "Tvåtusen år i Gävlebygden" handlar om stadens utveckling från Kristi födelse till nu, om hur ett litet fiskeläge och handelsplats vid medeltidens början växte till an av Sveriges viktigaste städer inom flera områden från 1700-talet och framåt. Boken ger en bred bild av Gävlebornas liv. Den innehåller historiska tillbakablickar och behandlar teknik, konst, dräkt, heminredningar, språkutveckling, massmedier, sport och mycket annat. Gävlebor som gjort stora insatser på olika områden finns med, men också de som verkat i skymundan, t ex stadsoriginalet "Mårtsbo-Slim". Följ prylar och "patrask" under tvåtusen år! Författare till bokpresentationen: Elise Hovanta