Tvåtusen år i Gävlebygden. En historisk, kulturell och språklig resa från järnåldern till plaståldern. (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Arkeologi och kulturhistoria
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
1999-11-01
Förlag
Knights Förlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
280 x 215 x 25 mm
Vikt
1300 g
SAB
Nccaz Gävle
ISBN
9789197360814
Tvåtusen år i Gävlebygden. En historisk, kulturell och språklig resa från järnåldern till plaståldern. (inbunden)

Tvåtusen år i Gävlebygden. En historisk, kulturell och språklig resa från järnåldern till plaståldern.

Inbunden Svenska, 1999-11-01
258

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Vet du, att Gävle fram till 1900-talet var en av Sveriges ledande sjöfarts- och industristäder? Staden har härjats av flera förödande bränder från det Gävle blev stad 1446. 2/3 av stadens byggnader reva under andra halvan av 1900-talet.
"Tvåtusen år i Gävlebygden" handlar om stadens utveckling från Kristi födelse till nu, om hur ett litet fiskeläge och handelsplats vid medeltidens början växte till en av Sveriges viktigaste städer inom flera områden från 1700-talet och framåt.
Boken ger en bred bild av Gävlebornas liv. Den innehåller historiska tillbakablickar och behandlar teknik, konst, dräkt, heminredningar, språkutveckling, massmedier, sport och mycket annat. Gävlebor som gjort stora insatser på olika områden finns med, men också de som verkat i skymundan, t ex stadsoriginalet "Mårtsbo-Slim".
Följ prylar och "patrask" under tvåtusen år!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tvåtusen år i Gävlebygden. En historisk, kulturell och språklig resa från järnåldern till plaståldern.
  2. +
  3. Kläda blodig skjorta : svenskt barnafödande under 150 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kläda blodig skjorta : svenskt barnafödande und... av Maja Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Sterner

Övrig information

Sterner, Jan. Tvåtusen år i Gävlebygden. En historisk, kulturell och språklig resa från järnåldern till plaståldern. Knights Förlag. Ca: 300 sidor Vet du, att Gävle fram till 1900-talet var en av Sveriges ledande sjöfarts- och industristäder? Staden har härjats av flera förödande bränder från det Gävle blev stad 1446. 2/3 av stadens byggnader revs under andra halvan av 1900-talet. "Tvåtusen år i Gävlebygden" handlar om stadens utveckling från Kristi födelse till nu, om hur ett litet fiskeläge och handelsplats vid medeltidens början växte till an av Sveriges viktigaste städer inom flera områden från 1700-talet och framåt. Boken ger en bred bild av Gävlebornas liv. Den innehåller historiska tillbakablickar och behandlar teknik, konst, dräkt, heminredningar, språkutveckling, massmedier, sport och mycket annat. Gävlebor som gjort stora insatser på olika områden finns med, men också de som verkat i skymundan, t ex stadsoriginalet "Mårtsbo-Slim". Följ prylar och "patrask" under tvåtusen år! Författare till bokpresentationen: Elise Hovanta