Saltstoden : roman (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2005-08-01
Förlag
Boviggen förlag
Översättare
Inge Knutsson
Originalspråk
Danska
Originaltitel
Saltstøtten
Dimensioner
205 x 140 x 10 mm
Vikt
228 g
SAB
Hda.01=c,Hce
ISBN
9789197366434
Saltstoden : roman (häftad)

Saltstoden : roman

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2005-08-01

Slutsåld

SALTSTODEN är en symbolisk liten roman med en nästan prosalyrisk ton. I en lätt overklig och lite drömmande ramberättelse, får vi följa ett anonymt jag, som utan att se sig om, företar en vandring i en storstad. Han kommer från någon annanstans, långt borta, där han bränt sin gamla båt efter sin sista fångsttur. I staden möter han en mängd udda individer: arbetslösa, alkoholister, mördare, pensionärer, överviktiga joggare, förtryckta äkta män, köpta thailändska hustrur, rasister. De är ensamma män och kvinnor som talar rakt ut i luften från matställen, bänkar, offentliga kontor. Kanske har de blivit förstelnade, historielösa saltstoder som han själv?

Men där finns också väsen från en annan värld som börjar blanda sig i kören av stämmor, väsen som har sina egna planer med berättaren. I romanens slut ser han sig ändå om tillbaka, ser ut över havet och förnimmer en känsla av att vara hemma.

Naturligtvis är det Grönland som författaren Ole Korneliussen har gömt i djupet av i sitt hjärta. Korneliussen är född 1947 i Nanortalik, Grönland, men lever numera i Danmark. Han debuterade 1973 med diktsamlingen "Putoq" och har sedan dess givit ut dikter, noveller och romaner på både grönländska och danska
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »