Saltstoden : roman (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2005-08-01
Förlag
Boviggen förlag
Översättare
Inge Knutsson
Originalspråk
Danska
Originaltitel
Saltstøtten
Dimensioner
205 x 140 x 10 mm
Vikt
228 g
SAB
Hda.01=c,Hce
ISBN
9789197366434
Saltstoden : roman (häftad)

Saltstoden : roman

(1 röst)
Häftad Svenska, 2005-08-01
129
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
SALTSTODEN är en symbolisk liten roman med en nästan prosalyrisk ton. I en lätt overklig och lite drömmande ramberättelse, får vi följa ett anonymt jag, som utan att se sig om, företar en vandring i en storstad. Han kommer från någon annanstans, långt borta, där han bränt sin gamla båt efter sin sista fångsttur. I staden möter han en mängd udda individer: arbetslösa, alkoholister, mördare, pensionärer, överviktiga joggare, förtryckta äkta män, köpta thailändska hustrur, rasister. De är ensamma män och kvinnor som talar rakt ut i luften från matställen, bänkar, offentliga kontor. Kanske har de blivit förstelnade, historielösa saltstoder som han själv?

Men där finns också väsen från en annan värld som börjar blanda sig i kören av stämmor, väsen som har sina egna planer med berättaren. I romanens slut ser han sig ändå om tillbaka, ser ut över havet och förnimmer en känsla av att vara hemma.

Naturligtvis är det Grönland som författaren Ole Korneliussen har gömt i djupet av i sitt hjärta. Korneliussen är född 1947 i Nanortalik, Grönland, men lever numera i Danmark. Han debuterade 1973 med diktsamlingen "Putoq" och har sedan dess givit ut dikter, noveller och romaner på både grönländska och danska
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Saltstoden : roman
  2. +
  3. Homo Sapienne

De som köpt den här boken har ofta också köpt Homo Sapienne av Niviaq Korneliussen (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »